Objavljeno: 04.04.2023. 15:02 Izmenjeno: 04.04.2023. 15:02

Zrenjaninski put 169 A, 13. decembra izbio je požar u kući, izgoreo je noseći kabl od bandere do strujomera, gledateljka je zvala Distribuciju i platila priključak 130.000 dinara. Ona pita ko je nadležan za noseći kabl od bandere do strujomera? ( Darinka)   Odgovor Elektrodistribucije Srbije:   U evidenciji Ogranka Elektrodistribucije Krnjača na adresi Zrenjaninski […]

Zrenjaninski put 169 A, 13. decembra izbio je požar u kući, izgoreo je noseći kabl od bandere do strujomera, gledateljka je zvala Distribuciju i platila priključak 130.000 dinara. Ona pita ko je nadležan za noseći kabl od bandere do strujomera? ( Darinka)

 

Odgovor Elektrodistribucije Srbije:

 

U evidenciji Ogranka Elektrodistribucije Krnjača na adresi Zrenjaninski put 169A kao vlasnik objekta i krajnji kupac vodi se Milisav Kojić. Merenje utrošene električne energije za navedeni objekat se vrši u ormanu mernog mesta koji je ugrađen na samom objektu. U njemu se nalaze tri električna brojila i sva tri su na ime Milisav Kojić.

Objekat na Zrenjaninskom putu 169A je priključen 2004. godine. Nakon priključenja objekta na elektrodistributivni sistem, unutar objekta su izvršena dva razdvajanja potrošnje električne energije. Prvo razdvajanje je izvršeno 2011. godine, a drugo 2014. godine. Za oba razdvajanja Stranki je izdato Rešenje o odobrenju i u skladu sa izdatim Rešenjem Stranka je uplatila troškove priključenja.

 

Poslednji kvar koji je evidentiran na navedenoj adresi, požar u ormanu mernog mesta, je bio decembra 2019.godine.  U skladu sa zakonom i obavezom, Ogranak Elektrodistribucija Krnjača je sanirala kvar o svom trošku i obezbedila napajanje objekta električnom energijom.

 

Na teritoriji opštine Barajevo saobraća autobus 523 koji ide za Lisović.  Gledateljka se žali da iz naselja Grabovac mora da se ide 3 km da bi se stiglo do stanice Suva reka. Gledateljka pita da li može neka linija da se uvede da se ne ide toliko peške? ( Ivana)

 

Iz GO Barajevo dobili smo sledeći odgovor:

 

Gradska opština Barajevo se obraćala nadležnima iz Sekretarijata za javni prevoz povodom istog problema koji su nam građani iz Lisovića odnosno naselja Grabovac uputili. Odgovor koji smo dobili od njih  je da nema saobraćajnih uslova za produžetak linije 523, a isto tako ni za uvođenje novih.

 

Gledateljka je tražila je da se u Mesnoj zajednici Železnik organizuje druženje penzionera, ali nije uspela. Ona pita kome može da se obrati za to? Gledateljka kaže da druge mesne zajednice organizuju dosta programa za penzionere. ( Marija)

 

Iz GO Čukarica odgovaraju da Gradska opština Čukarica ne organizuje druženja za penzionere, već to radi Gerontološki centar Beograd, u okviru klubova koji postoje na Čukarici i to: klub u Milana Jovanovića 8 u Žarkovu i  klub „Olga Đujić“, u Svete Milutinovića  2, u Železniku. Druženja po mesnim zajednicama za svoje članove  organizuju udruženja penzionera sa tih teritorija. Pored udruženja penzionera na GO Čukarica postoji aktivno Udruženje Stari Čukaričani ( Požeška 76), koje ima veliki broj aktivnosti.  Naši sugrađani mogu da se priključe bilo kom udruženju ili klubu Gerontološkog centra i na taj način, kvalitetno provedu svoje penzionerske dane.

 

U naselju Skele kod Obrenovca, postoji problem sa lekarom koji radi ponedeljkom, sredom, četvrtkom i ponekad petkom. Kada ne radi moraju da idu u Obrenovac po injekcije. Gledateljka pita da li može to da se reši odnosno da   imaju  lekara koji radi svaki dan, a ne da iz naselja Skele, Ratari i Ušće idu stalno u Obrenovac? ( Svetlana)

 

Pitanje i primedbu gledateljke prosledili smo Domu zdravlja Obrenovac. Po dobijanju odgovora, gledateljka će biti obaveštena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana