Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Atlantskog saveta instagram

Objavljeno: 04.04.2023. 15:00 Izmenjeno: 08.04.2023. 10:33

Zahvalio sam @atlanticcouncil na podršci koju daju evrointegracijama Srbije, inicijativi Otvoreni Balkan, pronalaženju kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i na angažmanu na jačanju ukupnih bilateralnih odnosa naše zemlje i SAD. Srbija je posvećena razvoju, očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, a praktična saradnja sa SAD na tom putu nam […]

Zahvalio sam @atlanticcouncil na podršci koju daju evrointegracijama Srbije, inicijativi Otvoreni Balkan, pronalaženju kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i na angažmanu na jačanju ukupnih bilateralnih odnosa naše zemlje i SAD.
Srbija je posvećena razvoju, očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, a praktična saradnja sa SAD na tom putu nam je od ogromnog značaja., napisao je Predsednik na svom Instagram nalogu.

Predsednik Vučić je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dve države što bi doprinelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na konstruktivnom i odgovornom angažmanu kada je reč o procesu dijaloga sa Prištinom sa ciljem postizanja kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi obezbedilo trajni mir i stabilnost u regionu, naglasivši da je Beograd posvećen radu na implementaciji sporazuma do onoga što za nas predstavlja crvene linije.

Kada je reč o regionu, predsednik Vučić je istakao da Srbija nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, o čemu svedoči i inicijativa „Otvoreni Balkan“ koja već daje rezultate za građane i privredu.

Iz delegacije Atlantskog saveta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju sa pragmatičnim angažmanom na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, uključujući i snažnu podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Predsednik Vučić je zahvalio Atlantskom savetu na podršci evrointegracionom procesu Srbije i regiona, ponovivši da je članstvo u Evropskoj uniji naše strateško opredeljenje i da država ostaje posvećena reformama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana