Objavljeno: 29.03.2023. 14:08 Izmenjeno: 29.03.2023. 14:08

Park u Rakovici, ulica Pilota Mihajla Petrovića   broj 29, 30. Gledateljka se žali da je park jako zapušten, a sva deca iz okolnih ulica svakodnevno dolaze u park. Uklonjene su đubrijere zato što ih niko nije praznio. Da li može taj park da se dovede u red? ( Magdalena)   Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili […]

Park u Rakovici, ulica Pilota Mihajla Petrovića   broj 29, 30. Gledateljka se žali da je park jako zapušten, a sva deca iz okolnih ulica svakodnevno dolaze u park. Uklonjene su đubrijere zato što ih niko nije praznio. Da li može taj park da se dovede u red? ( Magdalena)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Radnici „Zelenila“ imaju u planu u toku današnjeg dana da izvrše radove na čišćenju na predmetnoj lokaciji. Vraćanje đubrijera nije u planu.

Intenzitet čišćenja površina podrazumeva i određeno ponašanje korisnika zelenih površina što, nažalost, nije uvek slučaj.

JKP “Zelenilo-Beograd“ neprestano apeluje na korisnike zelenih površina da za odlaganje kućnog smeća koriste kontejnere, a ne parkovske đubrijere.

 

Nesavesnim ponašanjem pojedinaca otežava se uspostavljanje komunalnog reda na zelenim površinama. Samo odgovornim ponašanjem prema našem okruženju možemo obezbediti da Beograd bude čist, zdrav i uređen grad.

Sinđelićeva ulica, Mali Mokri Lug, GO Zvezdara. Gledateljka prijavljuje da već dva dana ne radi ulično svetlo. ( Jovanka)

Odgovor JKP „Javno osvetljenje“:

 

Uvidom u bazu podataka primljenih reklamacija građana, konstatovano je da prijava ne postoji za predmetnu lokaciju. Ekipe JKP “Javno osvetljenje“Beograd će reagovati blagovremeno, u skladu sa mogućnostima, kako bi instalacija javnog osvetljenja ponovo bila u funkciji.

 

Ulica Šator planina broj 6, GO Palilula. Pukla je cev, pre mesec i po  dana došli su  da poprave, obavili su radove međutim ponovo je pukla. Ekipa iz Vodovoda je sve ostavila neuredno. Gledateljka pita  da li može da se staza vrati u prvobitno stanje i da se sanira ta rupa? ( Anđa)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo sledeći odgovor:

 

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“  je dana 10.01.2023. godine izvodilo radove na sanaciji priključka u Ulici Đoke Pavićevića br.7, opština Palilula.

 

Sve navedene nedostatke otklonićemo u najkraćem mogućem roku.

Gledateljka kaže da od avgusta  curi voda u Ulici Stevana Sinđelića broj 44 a niko nikad nije došao da popravi? ( Jovanka)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju:

 

Ukoliko se radi o Ulici Stevana Sinđelića na opštini Grocka, kvar kod broja 44 prijavljen je u oktobru 2022. godine.

 

Otklanjanje ovog kvara nije u nadležnosti BVK, s obzirom da se radi o vodovodnoj mreži koja je izvedena od strane građana, mimo važećih tehničkih propisa i normativa, bez odgovarajuće tehničke dokumentacije i stručnog nadzora, te je kao takvu tretiramo kao internu, čije je održavanje isključivo u nadležnosti vlasnika ili korisnika objekata

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana