Vučić na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD instagram

Objavljeno: 29.03.2023. 14:33 Izmenjeno: 01.04.2023. 09:46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na onlajn Samitu za demokratiju, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije buducnostsrbijeav. Svetski lideri okupiće se ove nedelje na virtualnom, drugom Samitu za demokratiju, koji počinje danas. Samit uključuje 120 zemalja, civilnih grupa i tehnološke kompanije. Zajednički domaćini ovogodišnjeg samita biće SAD, Kostarika, […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na onlajn Samitu za demokratiju, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Srbije buducnostsrbijeav. Svetski lideri okupiće se ove nedelje na virtualnom, drugom Samitu za demokratiju, koji počinje danas. Samit uključuje 120 zemalja, civilnih grupa i tehnološke kompanije. Zajednički domaćini ovogodišnjeg samita biće SAD, Kostarika, Zambija, Holandija i Južna Koreja, a američki zvaničnici kažu da će ohrabriti zemlje učesnice da se više uključe u demokratske procese.

– Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena. Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svetlo dana izneo neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa, objavljeno je na instagram nalogu buducnostsrbijeav. „Principi poštovanja lјudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa“, istakao je Vučić. Oko 120 lidera iz celog sveta, među kojima i predsednik Srbije, pozvano je da ove nedelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana