Objavljeno: 29.12.2022. 09:30 Izmenjeno: 29.12.2022. 09:30

  Voždovac, Ljermontova  – upravnik zgrade je raskinuo ugovor sa JKP „Gradsko stambeno“, a da pritom niko od stanara zgrade nije dao saglasnost za raskidanje ugovora. Kome da se stanari obrate? (Radmila)   Ukoliko stanari zgrade nisu zadovoljni radom upravnika mogu da ga smene. Zakon o stanovanju i održavanju zgrada predviđa da se profesionalni upravnik […]

 

Voždovac, Ljermontova  – upravnik zgrade je raskinuo ugovor sa JKP „Gradsko stambeno“, a da pritom niko od stanara zgrade nije dao saglasnost za raskidanje ugovora. Kome da se stanari obrate? (Radmila)

 

Ukoliko stanari zgrade nisu zadovoljni radom upravnika mogu da ga smene. Zakon o stanovanju i održavanju zgrada predviđa da se profesionalni upravnik razrešava na isti način koji je predviđen za izbor. Nakon razrešenja stanari zgrade moraju da donesu odluku o izboru novog profesionalnog upravnika ili izaberu komšiju koji će raditi taj posao.

Grocka – Gledalac kaže da mu komunalna Služba šalje račun za odnošenje smeća iako nije dobio kantu.Kante su deljene u maju mesecu ali nekoliko njih nije dobilo.Pita da li mora da plati račun? (Milan)

Iz GO Grocka odgovaraju:

Na teritoriji cele opštine su podeljene besplatne kante za odlaganje komunalnog otpada, koje su namenjene korisnicima usluga koji stanuju u objektima za individualno stanovanje. Ukoliko neko od korisnika nije preuzeo svoju kantu u periodima kada su one deljene na terenu, usled odsutnosti, to može učiniti svakog radnog dana u periodu od 07.30 do 15.30 časova, u prostorijama preduzeća „Eko Grocka“ doo Grocka, na adresi u ulici Petra Drapšina 21, Grocka. Ako korisnik nije u mogućnosti sam da preuzme i preveze kantu do svoje adrese, potrebno je da se preduzeću Eko Grocka javi telefonom, ostavi svoje podatke i ista će biti dostavljena na kućnu adresu korisnika.

Kante smo delili korisnicima sukcesivno, zavisno od mogućnosti, jer ista nije naša zakonska obaveza, niti uslov za plaćanje ispostavljenih računa.

 

Gledateljka pita da li može da se izmeni trasa linije 51 tako da bude kružna po naselju Bele vode preko ulice Braće Vučković  jer od Vodovodske do Trgovačke ulice nemaju vezu sa domom zdravlja što predstavlja problem starijim licima? (Zorka)

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

U postojećoj situaciji, najveći broj korisnika javnog prevoza iz ulice Braće Vučković nalazi u zoni prihvatljive pešačke dostupnosti linijama JLPP koje saobraćaju duž ul. Belo vrelo, Trgovačka i Vodovodska. Takođe vas obaveštavamo, da bilo koja izmena koja bi se ticala uspostavljanja ili izmene trase linija JLPP zahteva istraživanje želja i protoka putnika.

U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz u narednom periodu planira izradu studije „Reinženjering mreže linija JLPP“. Krajnji rezultat ove studije treba da bude racionalizacija postojećih kapaciteta i poboljšanje usluge prevoza tamo gde se konstatuje potreba za time, nakon čega očekujemo konačne podatke i u vezi sa mogućim i opravdanim promenama u trasama i organizaciji linija JLPP na teritoriji grada Beograda. Izrada studije planirana je za drugu polovinu naredne kalendarske godine i pre konačnih rezultata ove studije druge izmene na mreži linija JLPP osim privremenih zbog radova i planskih usled širenja saobraćajne mreže neće biti predmet realizacije.

 

Banovo brdo – Gledalac kaže da su se posle ispiranja šahtova pojavili brojni pacovi u zgradi i da stanari ne smeju da izađu iz stana .Pita kome da se obrate?(Zlatko)

Beokom je pitanje gledaoca prosledio Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat.Istovremeno gledalac može kontaktirati pomenuti zavod na telefon 011/ 3054 – 044 i 011/ 3054 – 000

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana