Objavljeno: 29.12.2022. 09:28 Izmenjeno: 29.12.2022. 09:28

Gledalac pita zašto je borcima ukinuta subvencija za infostan u visini od 20 % I da li će biti vraćena?(Boža)   Iz JKP Infostan tehnologije odgovaraju:   Grad Beograd, imajući u vidu potrebe najugroženijih građana i porodica pruža zaštitu najsiromašnijim i najosetljivijim kategorijima Beograđana. Zato je preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu obezbedio subvencije za plaćanje komunalnih usluga, […]

Gledalac pita zašto je borcima ukinuta subvencija za infostan u visini od 20 % I da li će biti vraćena?(Boža)

 

Iz JKP Infostan tehnologije odgovaraju:

 

Grad Beograd, imajući u vidu potrebe najugroženijih građana i porodica pruža zaštitu najsiromašnijim i najosetljivijim kategorijima Beograđana. Zato je preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu obezbedio subvencije za plaćanje komunalnih usluga, u iznosu od 10% do 30%. Pravo na umanjeno plaćanje korisnici stiču na osnovu Interventnih mera zaštite najugroženijih građana. JKP „Infostan tehnologije“ ne odobrava subvencije, već ih isključivo evidentira i obračunava po nalogu nadležnih organa i institucija. Pravo na subvencije pri plaćanju računa ostvaruju sledeće kategorije korisnika: penzioneri i domaćinstva sa niskim prihodima, učesnici rata, ratni vojni invalidi, porodice palih boraca, korisnici materijalnog obezbeđenja i naknade za tuđu pomoć i negu, domaćinstva sa teško obolelim licima i hraniteljske porodice.

 

U skladu sa Zaključkom grada Beograda, od januara 2011. godine pravo na korišćenje subvencije pri plaćanju komunalnih usluga ostvaruju isključivo korisnici koji redovno izmiruju svoje obaveze do datuma dospeća i koji nemaju nikakav dug prema sistemu objedinjene naplate. Onog tenutka kada korisnik izmiri sva dugovanja prema objedinjenoj naplati, JKP „Infostan tehnologije“ počinje sa obračunavanjem subvencije od narednog mesečnog  računa.

 

Gledalac kaže da je nasledio stan 2018 godine.Kaže da je vlasnica preminula 2010 godine. Pita da li je dužan kao naslednik da plati komunalije od 2010-2018 jer infostan potražuje dugovanje od 200,000 dinara a on tada nije bio vlasnik ? (Andreja)

 

Odgovor JKP Infostan tehnologije:

 

U skladu sa važećim propisima korisnnik koji nasleđuje prava, nasleđuje i obaveze ostavioca.

 

 

Boleč – Gledalac pita gde može da odloži kabasti otpad? (Ranko)

Iz GO Grocka odgovaraju:

 

Kabasti otpad se odnosi po principu prijave, sa kućne adrese korisnika. Potrebno je da korisnik kontaktira preduzeće Eko Grocka (telefonom, mejlom, ili ličnim dolaskom u prostorije firme), ostavi svoje podatke i  kontakt telefon. Nakon dogovora o terminu kabasti otpad biva odnešen.

 

Gledateljka kaže da su njenoj snaji u DZ Borča otvorili porodiljsko umesto trudničkog bolovanja iako se još nije porodila.Pita kome da se žali?(Suzi)

Za rešavanje ovog pitanja gledateljka se može obratiti Kancelariji za zaštitu pacijenata.

Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 45/13) obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1.

Radno vreme: radnim danom od 07:30 do 15:30 časova

Telefon: 011/360-56-34

E-mail: savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs

Veb sajt: Kancelarija za zaštitu prava pacijenata

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana