Objavljeno: 24.11.2022. 13:49 Izmenjeno: 24.11.2022. 13:49

Gledalac kaže da se u ulici Vojvode Micka br.1. do Višnjičke parkiraju vozila na trotoaru I ne može da se prođe. Pita da li mogu da se postave stubići? (Milan)   Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:   Sekretarijat za saobraćaj nema u planu za naredni period postavljanje fiksnih saobraćajnih stubića na predmetnoj lokaciji. Zakonom o […]

Gledalac kaže da se u ulici Vojvode Micka br.1. do Višnjičke parkiraju vozila na trotoaru I ne može da se prođe. Pita da li mogu da se postave stubići? (Milan)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Sekretarijat za saobraćaj nema u planu za naredni period postavljanje fiksnih saobraćajnih stubića na predmetnoj lokaciji.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima definisano je da vozač ne sme da zaustavi, odnosno parkira vozilo:

 

članom 62. stav 1, na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka;

članom 66. stav 1. tačka 13, na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom;

 

Shodno navedenom, Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije, ul. Ljermontova br. 12a, kao i Komunalna milicija, ul. Makenzijeva br. 31, u skladu sa svojim nadležnostima mogu vršiti kontrolu nepropisnog parkiranja i u slučaju načinjenih gore pomenutih prekršaja, primenu kaznenih mera.

 

Linija 43,garažni broj vozila 3191,vreme ponedeljak 21.novembar 2022 godine – Gledateljka kaže da je vozač ovog vozila za vreme vožnje sve vreme bio na video pozivu I pričao preko telefona.pita šta će biti preduzeto?

 

Iz Sekretarijata za Javni Prevoz odgovaraju:

 

Poštovani, u vezi Vašeg pitanja obaveštavamo Vas da smo pritužbu uputili prevozniku da proveri navode, preduzme odgovarajuće mere i o svemu obavesti ovaj sekretarijat.

 

 

Gledatelj se žali da u Bloku 70. Ulica kod Kineza nisu obeležene zebre, kao I svi ostali elementi vezani za bezbednost u saobracaju, postoji I problem parkinga? (Aleksandar)

 

Iz JP Putevi Beograda odgovaraju:

 

U vezi pitanja koje ste nam uputili, obaveštavamo Vas sledeće:

 

JP „Putevi Beograda“ održava saobraćajnu signalizaciju na teritoriji 17 gradskih opština, koja podrazumeva i oznake na putu. Uzimajući u obzir veličinu teritorije iz nadležnosti održavanja saobraćajne signalizacije u skladu sa ugovorima sa Izvođačima radova, nalozi za obnavljanje oznaka na putu se izdaju Izvođačima radova i u sladu sa prioritetima, koji su između ostalog i u skladu sa kategorizacijom puteva iz nadležnosti održavanja, u skladu sa propisima. Za konkretnu lokaciju je već bio izdat nalog izvođaču radova.

 

Izvođenje oznaka na putu u nastupajućem periodu se može izvoditi u skladu sa povoljnim vremenskim prilikama, odnosno samo kada se oznake na putu mogu izvoditi u propisanim i odgovarajućim uslovima.

 

 

Mladenovac-Gledatelj se žali da 55 godina ceka na asfaltiranje ulice I postavljanje kanalizacije, Takovska 2? (Dimitrije)

 

Beokom je pitanje prosledio GO Mladenovac I po dobijanju odgovora gledalac će sa istim biti upoznat

 

 

U Palmotićevoj 25 otvorena je rupa u asfaltu ispred zgrade, da li može da se sanira? (Milka)

 

Iz JKP Beograd put odgovaraju:

 

Vaša prijava je evidentirana i prosleđena nadležnim službama JKP Beograd put.

U skladu sa postojećim planom rada Službe za građevinsku operativu, očekuje se da će se radovi na pomenutoj lokaciji  obaviti početkom naredne nedelje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana