Objavljeno: 31.10.2022. 13:20 Izmenjeno: 31.10.2022. 13:20

Gospođa pita kada će se raditi kanalizacija u ulici Ljiljane Krstić na Altini? (Mirjana)   Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:   Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u Ulici Ljiljane Krstić u naselju Altina […]

Gospođa pita kada će se raditi kanalizacija u ulici Ljiljane Krstić na Altini? (Mirjana)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u Ulici Ljiljane Krstić u naselju Altina 2.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem.

 

Prioriteti za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture, po predlozima pojedinih gradskih opština, određuju se u saradnji sa Kabinetom gradonačelnika, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Grada Beograda

 

Barajevo – Gledalac pita kada će se asfaltirati ulica Vinogradska u naselju Trebež? (Milovan)

 

Iz GO Barajevo odgovaraju.

 

Uvidom u katastar nepokretnosti ulica Vinogradarska u naselju Trebež je u privatnom vlasništvu.Svako izvođenje radova na privatnoj parceli bilo bi nenamensko trošenje sredstava, a samim tim i krivično delo. Da bi ulica ušla u program asfaltiranja potrebna je da bude  javna svojina. Potrebno je se obrate Odeljenju za imovinsko-pravne i poslove poljoprivrede Gradske opštine Barajevo svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

 

Gledateljka pita koliko mora po zakonu komšijski pas biti udaljen od njene ograde? (Milana)

 

Iz JKP „Veterina Beograd“ su prosledili sledeći odgovor:

 

Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja nije utvrđena dozvoljena udaljenost psa od ograde na privatnom ili drugom posedu, te ne postoji propis ili odredba koja reguliše problem koji ste opisali.

Ralja,Hercegovačka 26 – gledalac kaže da je pre nekoliko dana pala telefonska bandera i da niko ne dolazi da je zameni.Nemaju fiksnu telefonsku vezu. Pita kome da se obrati?

 

Preporučujemo gledaocu da ovaj događaj prijavi Kontakt centru pošta Srbije.Pozivi ka Kontakt centru Pošte Srbije, na broj 0700 100 300, dostupni su sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije, po ceni nacionalnog poziva u okviru fiksne mreže. Za pozive iz drugih fiksnih i svih mobilnih mreža, koristite broj 011 3607 788.

Gledalac kaže da u Borskoj ulici ispred Maksija na Kanarevom brdu ne radi jedini zvučni semafor . Pita kada će biti popravljen ? (Budimir)

 

Iz JKP Beograd put odgovaraju:

 

Zamenom neispravnih komponenti opreme svetlosne signalizacije na raskrsnici Borska-Kanarevo brdo, zvučni signali za slepa i slabovida pušteni su u ispravan rad 27.10.2022. u 18:30h.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana