Objavljeno: 01.09.2022. 14:10 Izmenjeno: 01.09.2022. 14:10

Novi Beograd, Blok 44, Nehruova 111  – Gledateljka pita zbog čega je voda tokom noći žuta u kupatilu i u kuhinji i da li je ta voda za piće. (Radmila)   Kako su nam odgovorili iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, služba sanitarne kontrole vode JKP BVK i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd svakodnevno […]

Novi Beograd, Blok 44, Nehruova 111  – Gledateljka pita zbog čega je voda tokom noći žuta u kupatilu i u kuhinji i da li je ta voda za piće. (Radmila)

 

Kako su nam odgovorili iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, služba sanitarne kontrole vode JKP BVK i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd svakodnevno vrše uzorkovanje i analizu vode na  na svim proizvodnim pogonima JKP BVK.

Svi rezultati su u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, a JKP BVK, prema proceduri, reaguje na sve reklamacije građana koje stignu putem kontakt centra.

Služba sanitarne kontrole vode će izvršiti uzorkovanje i analizu vode na predmetnoj lokaciji.

 

Čukarica, Kraljevačkih žrtava 4 – Gledateljka je vlasnik stana i garaže, a 54. godine od suda je dobila rešenje da garažu može da pretvori u stan. Ona pita da li može da se obeleži izlaz iz garaže, kako da bi ona, koja je invalid, mogla nesmetano da izađe iz stana. (Ljiljana)

 

Obeležavanje parking mesta za lica sa invaliditetom obeležavaju se na osnovu Rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu onim licima koja ostvaruju pravo za rezervaciju parking mesta za konkretno vozilo. To znači da gospođa Špacir najpre mora da se obrati Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

Takođe, obeležavanje rezervisanih parking mesta vrši se na uređenim parkiralištima, te ukoliko ispred predmetnog ulaza postoji uređeno opšte parkiralište, onda je moguće na toj lokaciji izvršiti rezervaciju parking mesta. Ukoliko to nije slučaj, licima sa invaliditetom će se na izjašnjavanje ponuditi najbliže parking mesto na kojem je moguće izvršiti rezervaciju.

 

 

Rakovica, Kijevo – Gledalac ima molbu za nadležne da poprave rampu na pruzi u Kijevu jer je ugrožena bezbednost. (Momčilo)

 

Beokom je prijavu gledaoca uputio preduzeću Infrastruktura železnice Srbije a.d. kako bi njihove stručne službe, u okviru svojih nadležnosti, preduzele mere na rešavanju problema.

 

Palilula, Borča, Moravske divizije 7 – gledateljka pita zbog čega je voda iz slavina svakodnevno žuta. (Zorica)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju da služba sanitarne kontrole vode JKP BVK i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd svakodnevno vrše uzorkovanje i analizu vode na  na svim proizvodnim pogonima JKP BVK i da su svi rezultati u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

JKP BVK, prema proceduri, reaguje na sve reklamacije građana koje stignu putem kontakt centra, pa će služba sanitarne kontrole vode izvršiti uzorkovanje i analizu vode na predmetnoj lokaciji.

 

 

Savski venac, Zvečanska  – Gledalac apeluje da se vrate ležeći policajci u Zvečansku ulicu, tu je škola, automobili jure i nije bezbedno. Ležeći policajci su postojali su kod broja 60 i 46, ali ih sada nema. (Ljubomir)

 

Odgovor JP „Putevi Beograda“ na molbu našeg gledaoca je u nastavku:

 

Nadzorni organ JP „Putevi Beograda“ će izdati nalog izvođaču radova da se na predmetnim lokacijama obnove prepreke za usporavanje saobraćaja, u skladu sa rešenjem za tehničko regulisanje saobraćaja i evidencijom JKP „Beograd put”, na teret sredstava redovnog održavanja JP „Putevi Beograda”.

Proverili smo i sa JKP „Beograd put“ i iz ovog preduzeća smo dobili odgovor da se očekuje da, u skladu sa postojećim planom rada, Službe za saobraćajnu signalizaciju, radove na pomenutoj lokaciji obave do kraja sedmice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana