Objavljeno: 29.09.2021. 14:24 Izmenjeno: 29.09.2021. 14:24

Višnjička banja, Slanački put 78 – na dečjem igralištu, pokidane ljuljaške, polomljene klupe, igralište je uništeno, puno korova, pritom se igralište nalazi između dve trafo stanice.(Branka)   Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:   Predmetna površina nije obuhvaćena Programom redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd.Gledateljka se po ovom pitanju može obratiti nadležnim opštinskim službama kod kojih može […]

Višnjička banja, Slanački put 78 – na dečjem igralištu, pokidane ljuljaške, polomljene klupe, igralište je uništeno, puno korova, pritom se igralište nalazi između dve trafo stanice.(Branka)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Predmetna površina nije obuhvaćena Programom redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd.Gledateljka se po ovom pitanju može obratiti nadležnim opštinskim službama kod kojih može prijaviti očtećenje i podneti inicijativu za uređenje igrališta.

 

Konjarnik, Ljermontova 7 – zgrada sa 8 spratova, upravnik je raskinuo ugovor sa Gradsko stambenim svojevoljno. Stanari se ne slažu sa odlukama upravnika (država im ga je dodelila), kako mogu da ga spreče u donošenju odluka sa kojima se ne slažu?(Radmila)

 

Ukoliko stanari zgrade nisu zadovoljni radom upravnika mogu da ga smene. Zakon o stanovanju i održavanju zgrada predviđa da se profesionalni upravnik razrešava na isti način koji je predviđen za izbor. Da bi se profesionalni upravnik razrešio neophodno je da o tome bude doneta odluka na osnovu 2/3 glasova članova skupštine stanara. Nakon razrešenja stanari zgrade moraju da donesu odluku o izboru novog profesionalnog upravnika ili izaberu komšiju koji će raditi taj posao

 

 

Gledalac pita zbog čega su prozori na gotovo svim linijama zamračeni i prekriveni reklamama?(Nikola)

 

Iz GSP odgovaraju sledeće:

 

Kao što je Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćajunaputevima jasno definisano u članu 72, stakla levo i desno od vozača mogu imati zatamnjenje do 30 %, dok sva ostala stakla mogu biti 100% pokrivena. Asocijacije tehničkih pregleda dale  su tumačenje u kome se postavljanje reklamne folije na stakla iza vozača ne smatra zatamnjivanjem, te u tom pogledu ne predstavlja kršenje zakona.  Naglašavamo da se na vratima i prozorima lepi isključivo prozorska (rupičasta) folija koja ima vidljivost 60%,  tj. zbog same štampe sa spoljne strane izgleda kao da je prozor kompletno brendiran i nevidljiv, dok se sa unutrašnje štampe sve „vidi normalno“. Naravno ovakva „optička varka“  se odnosi samo na dnevne uslove vožnje jer pri noćnoj vožnji i uključenim svetlima u samom vozilu folija na prozorima postaje mnogo vidljivija i sa spoljne strane.

 

Gledateljkina ćerka je osoba sa invaliditetom, pita da li je moguće da ćerka treću dozu vakcine primi u DZ Rakovica (prethodne dve je primila na Sajmu)? (Ljubica)

 

Iz DZ Rakovica su nam odgovorili da gledateljka može da primi treću dozu vakcine u domu zdravlja Labudovo brdo-Oplenačka br 40.

 

Gledateljka pita ko kontroliše autobuse gradskog prevoza i vozače pre nego sto izađu na beogradske ulice? (Gordana)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za javni prevoz i po dobijaNju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana