Objavljeno: 29.08.2019. 15:28 Izmenjeno: 29.08.2019. 15:28

Na liniji 405 svakodnevno voze stari autobusi i dolazi do odlaganja nekoliko polazaka. Kada će na ovoj liniji voziti novi autobusi? (Milovan) Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili : GSP raspolaže voznim parkom u čijem se sastavu nalaze vozila starija od 10 godina, međutim grad Beograd sproveo je hitnu nabavku novih vozila, tako da je […]

Na liniji 405 svakodnevno voze stari autobusi i dolazi do odlaganja nekoliko polazaka. Kada će na ovoj liniji voziti novi autobusi? (Milovan)

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili :

GSP raspolaže voznim parkom u čijem se sastavu nalaze vozila starija od 10 godina, međutim grad Beograd sproveo je hitnu nabavku novih vozila, tako da je u sistemu novih 75 vozila, a do kraja jeseni očekuje se novih 170 vozila, s tim u vezi poboljšaće se kvalitet vozila GSP-a a time i pouzdanost ostvarenja planiranog reda vožnje.

Voždovac, Naselje Braće Jerković – da li radi linija minibusa E8? (Dragica )

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili sledeće:

Nakon sprovedenog postupka Javnog privatnog partnerstva, za partiju 2 linije E4,E5 i E8 nije bilo zainteresovanih ponuđača, s tim u vezi Sekretarijat za javni prevoz u narednom periodu razmotriće mogućnosti za ponovno raspisivanje javnog poziva za navede linije.

 

Zvezdara, Mali Mokri Lug – groblje u Malom Mokrom Lugu jako je prljavo i puno smeća, može li neko da očisti? (Jovanka )

Iz GO Zvezdara dobili smo sledeći odgovor:

Prilikom uviđaja na licu mesta, na groblju u M.M.Lugu, nismo utvrdili navode iz prijave.Groblje se redovno čisti, a kontejneri na ulazu s redovno prazne.Imajući u vidu čl.18 i 37 Zakona o inspekcijskom nadzoru, nema osnova za dalje vođenje postupka.

Gradski prevoz 307 za Vinču se dugo  čeka.Da li može da se ubaci drugi autobus kad se desi kvar?

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

Na liniji 307 za prevoz je angažovan prevoznik GSP ,,Beograd” – Kosmaj koji je dužan da za rad obezbedi tehnički ispravno vozilo, a u slučaju kvara u najkraćem roku je dužan da to vozilo zameni novim.

Kada će biti postavljene nadstrešnice na stajalištima JGP-a od Kovilova do Zbega? Ovo je problem pošto na navedenom potezu nema ni jedne nadstrešnice na autobuskim stajalištima. (Milana).

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

Obaveštavamo Vas da je planom Sekretarijata za javni prevoz u tekućoj godini predviđeno postavljanje više od 20 nadstrešnica na stajalištu u JLPP-a u naseljenim mestima na levoj obali Dunava.

Planirano je da montaža stajališnih nadstrešnica bude izvršena u poslednjem kvartalu tekuće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana