Papović apeluje da se zaštite novinari Studio B, Tanjug

Objavljeno: 04.06.2019. 13:36 Izmenjeno: 04.06.2019. 18:13

Posle upada Marka Bastaća u redakciju lista Alo, urednik Vasilije Papović apeluje da se zaštite novinari i naglašava da nam je ugroženo pravo da radimo svoj posao kako treba, bez pritisaka sa strane.

Ulazak predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća u redakciji dnevnog lista“Alo“, zamenik glavnog i odgovornog urednika ovog dnevnika Vasiije Papović ocenio je kao upad koji predstavlja očigledan pritisak na novinare da prestanu sa pisanjem o dešavanjima u toj opštini, dok Bastać tvrdi da mu je obezbeđenje dozvolilo ulazak u redakciju.

Papović je na današnjoj konferenciji za štampu rekao kako je Bastać “prevario obezbeđenje” na ulazu u zgradu u kojoj se nalazi Alo, te da je sa saradnikom “uleteo u redakciju i počeo da snima novinare” i ocenio da je reč o pokušaju da se ugrozi njihovo pravo da rade po savesti.

On je apelovao na državne organe da novinarima omoguće da rade svoj posao i da ih zaštite.“Ljudi su u strahu, jer ne znaju za šta će ti snimci biti iskorišćeni, da li će neko da ih targetira i napadne kada dolaze na svoj posao”, rekao je zamenik glavnog i odgovornog urednika „Alo“.

Prvi tekst u kojem se govori o malverzacijama predsednika opštine Stari Grad objavljen je, kaže Papović 25. aprila i potkrepljen je dokazima.On je dodao i da je Bastać imao sve zakonske instrumente kojima je mogao da odgovori, ukoliko je bio nezadovoljan pisanjem Alo, ili da se javi u redakciju i kaže svoje mišljenje, ali on je, kako kaže, izabrao neki drugi način.

Na pitanje da li će podneti prijavu, Papović je kazao da oni razgovaraju sa advokatima o tome da li ima elemenata krivičnog dela.

Na snimku puštenom novinarima čuje se kako Bastać razgovara sa portirom i traži da ga primi glavni i odgovorni urednik ili njegov zamenik, kao i da portir odgovara da glavni urednik nije tu, ali da je tu zamenik.Zatim se vidi kako je Bastać, u pratnji Miljuša i devojke koja je snimala šta se dešava, ušao u redakciju i da mu je prišao Papović koji je rekao da nije problem da razgovaraju, ali da Bastać ne može nenajavljeno da dolazi, da treba da se najavi telefonom i da njegov dolazak u “Alo“ može da se tumači kao pritisak na medije.Papović nije osporio Bastaću zakonsko pravo na objavljivanje demantija, ali je zamolio Bastaća i njegove pratioce da napuste zgradu jer su, kako je rekao, nenajavljeno upali u redakciju.

Podsećamo, predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać juče je, nešto pre 15 časova, upao u redakciju lista Alo. Bastać je u pratnji Branka Miljuša, jednog od najbližih saradnika Vuka Jeremića, ušao neovlašćeno u  prostorije lista i pretećim tonom napao urednike i novinare koji su bili na svom radnom mestu.

bastac-redakcija-alo-foto-Alo-Vladimir-Markovic

foto-Alo-Vladimir-Markovic

Bastać je sa sobom poveo i nepoznatu devojku koja je sve vreme snimala Bastaćev vandalizam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana