Legende u Institutu „Dedinje“: Zahvalnica i TV na poklon Tanjug

Objavljeno: 07.03.2019. 13:26 Izmenjeno: 07.03.2019. 20:20

Veterani i legende FK Crvena zvezda, kao i prethodnih godina, biće pod zdravstvenom zaštitom Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ na čelu sa direktorom ustanove Milovanom Bojićem. 

foto Tanjug

Bivši istaknuti fudbaleri crveno-belih Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Zoran Filipović, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi i Miloš Šestić posetili su danas „Dedinje“ i uručili zahvalnicu Bojiću, uz poklon televizor za ustanovu.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo primili velika imena srpskog fudbala i ljude koji su prenosili slavu tada jugoslovenskog fudbala. Kao student sam prvo njih pratio na turnire i utakmice, a onda išao na ispite. Zajedno smo rasli, kao i Zvezda“, rekao je Bojić.

On je naglasio da je ljubav prema Zvezdi večna, a drugim pripadaju epizode.

 

Bojić:U drugoj polovini aprila počinju radovi „Dedinja 2“

Izgradnja nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ počeće u drugoj polovini aprila, najavio direktor Milovan Bojić.

Bojić je, na druženju sa veteranskom sekcijom FK Crvena zvezda u Institutu „Dedinje“, poručio da će krajem sledećeg meseca započeti radovi.

„U drugoj polovini aprila počinjemo radove na izgradnji „Dedinja 2″. Dva Instituta biće povezani povezani funkcionalno. Srbija će za najviše godinu i po dana dobiti nacionalni Institut za srce i krvne puteve, koji će raditi ono što niko ne radi u našoj medicini. Moći ćemo kvalitetno da pomognemo Srbiji i celoj regionu“, rekao je Bojić.

Prema njegovim rečima, biće renovirano i „Dedinje“, bez obzira što je jedno od najčistijih u Evropi.

„U ovako uskom prostoru sve što radimo je kao da smo vanzemaljci. Neverovatno je koliko smo rešili ljudskih sudbina. Po broju urađenih operacija, više nego svi centri zajedno u zemlji, dužini ležanja i oceni pacijenata mi smo između šestog i sedmog mesta u Evropi“, naveo je Bojić.

On je ispričao i da je još, tokom 1995. godine hteo da se izgradi „Dedinje 2“, ali je dodao da to tada i nije bilo baš pravo vreme, jer su Srbiji bile nametnute sankcije.

„Srbija je i danas u vrhu po umiranju od bolesti srca i krvnih sudova. Tada sam podneo zahtev nadogradi „Dedinje 2″, ali je Vlada Srbije odbila predlog zbog živih lomova unutar zdrvstvenog sistama. Ipak, nisam se mirio sa time, rekao sam da želim da uradim transplataciju jetre, srca i pankreasa, pa su mi pretili da će me isključiti iz lekarske profesije“, rekao je.

Objasnio je da je pre školovanja svojim timom u Nemačkoj i SAD anatomiju jestre i srca učio na svinjama.

Bojić je otkrio je čak bespravno širio Institut i da je zbog toga morao da objašnjava državnim zvaničnicima situaciju.

„Dve godine kasnije (1997. prim. aut) dobili smo građevinsku parcelu i još tada sam sam iskopao rupu i dao joj ime Bojićeva rupa. Sudbina je htela da se vratim kod nje i započnemo gradnju“, zaključio je Bojić.

„Dedinje 2“ prostiraće se na skoro 15.000 kvadratnih metara,a procenjena vrednost radova je 18,9 miliona evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana