Izgradnja kanalizacije u Kaluđerici Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 19.04.2016. 12:33 Izmenjeno: 19.04.2016. 13:36

Mali: Svi stanovnici Kaluđerice imaće priključak na kanalizaciju u naredne tri godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kaluđerici, na uglu ulica Željka Milivojevića i Vojvode Stepe Stepanovića.

– Danas smo obišli radove na izgradnji kanalizacije u Kaluđerici, na šta građani čekaju skoro 30 godina. Radovi će trajati do tri godine i tada će svaki stanovnik ovog naselja, a ima ih 45 hiljada, imati svoju fekalnu kanalizaciju, pa će i ovaj deo grada izgledati sasvim drugačije. Više se neće dešavati da fekalije plivaju po ulicama, jer je „Beogradski vodovod i kanalizacija” krenuo da ovaj problem rešava sistemski. U Grockoj će u narednih deset godina za vodovod i kanalizaciju biti utrošeno 68 miliona evra – rekao je Siniša Mali i dodao da će po završetku izgradnje kanalizacije u ovoj ulici krenuti da se radi u Kralja Petra.

– Ujedno ćemo rešiti i problem potoka koji smo ovom prilikom obišli. Ovo i nije pravi potok, već otvoreni kolektor fekalne kanalizacije. „Beogradski vodovod i kanalizacija”, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i „Beogradvode” će  na tome raditi čim završe projekat, a to je već od jeseni. Radovi će trajati godinu, godinu i po dana. Dakle, do kraja 2017. godine ovaj potok će biti uređen kao pravi potok,  a pored njega će ići posebna cev za fekalnu kanalizaciju. Mislim da je ovo jedan od najvećih problema ljudi koji žive u Kaluđerici, a mi hoćemo da i oni žive kao i sugrađani na Terazijama. Zbog toga smo i definisali program da u narednih deset godina svaki građanin u Beogradu ima svoj priključak i na vodu i na kanalizaciju – istakao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da se čini sve da i građani koji žive u udaljenijim delovima grada imaju isti kvalitet života kao i oni u centru. On je istakao da će se grad, kada se završi vodovod i kanalizacija, baviti i drugim stvarima u Kaluđerici, kao što je uređivanje zelenih površina, gradnja vrtića i škola i sve drugo što bude potrebno sugrađanima koji žive u ovom naselju.

Obilasku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Radenko Durković, sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Svetozar Veselinović i predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana