Počeli radovi na rekonstrukciji garaže „Obilićev venac“ Studio B

Objavljeno: 19.04.2016. 12:43 Izmenjeno: 20.04.2016. 09:34

U garaži na Obilićevom vencu danas su počeli radovi na rekonstrukciji i nadogradnji objekta, koji će po završetku radova imati 809 mesta za parkiranje. 

Radovi, koje sa 550 miliona dinara finansira „Parking servis“ iz sopstvenih sredstava, traćaje deset meseci, a biće sanirani i ojačani temelji i stubovi, garaža će dobiti novu fasadu, i nakon rekonstrukcije imaće 20.000 kvadrata.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao početak radova, rekao je da je obnova garaže važna, jer će u sledeća dva meseca početi radovi na obnovi Obićevog venca, koji će biti pretvoren u pešačku zonu, pa će vozila umesto u ulici, moći da se parkiraju u garaži.

„U garažu nije mnogo ulagano četiri decenije, od kada je izgrađena, sada će dobiti još dva nivoa i 220 novih parking mesta i biće ponos ovog dela grada“, rekao je Mali.

On je istakao da će u garaži biti uvedeni punjači za elektricvcne automobile, kao i lift za osobe za invaliditetom.

„Nećemo stati na ovome, obnavljamo garaže na Zelenom vencu i u Masarikovoj, jer želimo da Beograđani i gosti grada imaju lepa, normaln i uredna mesta za parkiranje“, rekao je Mali.

Uz napomenu da su parking mesta veliki problem grada, gradonacelnik je rekao da su identifikovane 103 lokacije u blokovima na Novom Beogradu, gde se mogu napraviti mesta za parkiranje.

„Radimo sa građanima, slušamo njihove sugestije, kako bismo rešili gorući problem parkiranja u gradu“, rekao je Mali i dodao da će sistem senzora, koji je uveden na Vračaru, biti uveden i u druge delove grada, da građani na info-tablama mogu da vide ima li slobodnih mesta, umesto da lutaju po ulicama.

Mali je najavio i da se za desetak dana očekuje završetak projekta i građevinska dozvola za garažu na Studentskom trgu, dok se sa EBRD-om radi na projektu i dokumentaciji o JPP za pet podzemnih garaža.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković rekao je da će garaža u Masarikovoj biti potpuno rekonstruisana od kraja godine.

„Imamo garancije od izvođača radova da u narednih 15 godina nećemo imati nikakve investicije i moći ćemo sredstava da uložimo u nove projekte i nadam se da građani primećuju gde ide novac koji daju za parkiranje“, rekao je Čupković.

Zbog radova na rekonstrukciji od danas su zatvoreni ulaz i izlaz iz garaže u Ulici maršala Birjuzova i ulazak je moguć samo iz ulice Obilićev venac.Tokom prve faze radova u funkciji neće biti prva dva nivoa garaže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana