Vulin posetio Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 24. 11. 2017. 17:17:47

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu i tom prilikom rekao da Vojska Srbije nabavlja najsavremenije sisteme naoružanja ali i da vodi računa da vojnici budu obučeni na najvišem nivou.

ministarstvo-odbrane

Vulin je nakon obilaska požarevačkog Centra za obuku istakao da će se u narednoj godini poseban akcenat staviti na poboljšanje obuke, te na poboljšanju fizičke spremnosti svakog vojnika.

„Svaki naš pripadnik zaslužuje maksimalnu pažnju, zaslužuje priliku da bude obučen po najvišim svetskim standardima, baš kao što je sada i opremljen po najvišim svetskim standardima“, rekao je Vulin.

Ministarstvo odbrane, kaže on, učiniće sve da sa Vladom obezbedi i da Vojska i svaki njen pripadnik bude i u materijalnom smislu zbrinut.

„Trudićemo se da učinimo materijalni položaj svakog od vas, svakog pripadnika Vojske Srbije da bude bolji, da se dobije veća plata i brže stan, da se omogući da vaše dete pre dođe do vrtića, da se omogući da vojno školstvo bude šire i dostupnije svima“, poručio je Vulin obraćajući se vojnicima.

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković rekao je tom prilikom da pripadnici Vojske veliku pažnju poklanjaju razvoju i održavanju borbene sposobnosti i naveo da će naredna godina biti, kako je rekao, godina boljeg stanja, posebno po pitanju statusa i standarda pripadnika Vojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana