Vesić đacima poželeo srećan početak nove školske godine Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 01. 09. 2017. 11:40:20

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas Osnovnu školu „Dragan Kovačević“ u Beogradu, gde je đacima i nastavnicima te obrazovne ustanove poželeo srećan početak nove školske godine. Reč je o školi koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, odnosno slabovida deca.

„Ova škola ima oko 150 učenika i ono što je važno i što sa ponosom možemo da kažemo je da 40 odsto učenika završi fakultet što znači da zaposleni u ovoj školi rade dobro, da ulažu puno napora da deca koja imaju određene smetnje u razvoju prevaziđu te smetnje i da sebi obezbede normalan život, onakav kakav treba da imaju sva deca“, izjavio je Vesić.

Zgrada škole je vrlo uređena, ali činjenica je da je treba rekonstruisati i više uložiti u nju, ocenio je Vesić i naglasio da su Grad Beograd, opština Stari grad, i ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i do sada ulagali u ovu školu. „Mi, kao Grad Beograd, radićemo projekat za rekonstrukciji ove škole i ja verujem da ćemo veoma brzo, čim završimo projekat naći sredstva, što naša što republička što iz donacija, da ovu školu uredimo“, rekao je Vesić

. On je kao lični poklon za školu „Dragan Kovačević“ obezbedio fotokopir aparat. Gradski menadžer je rekao da je posetom toj školi želeo da skrene pažnju na decu koja pored problema koja imaju kao i sva druga deca, imaju i malo više potreba od druge dece. Zahvalivši direktorki škole na svemu što radi, on je rekao da kolektiv sa puno ljubavi i pažnje radi svoj posao. „Želim im da nastave tako da rade a mi ćemo sa svoje strane ulagati sve što možemo da kao društvo pružimo ovakvim ustanovama što je više moguće“, istakao je Vesić.

Direktorka Osnove škole „Dragan Kovačević“ Silvana Plavšić izrazila je zadovoljstvo što je školu posetio gradski menadžer. „On je pozdravio đake, poželeo im dobrodošlicu i pozdravio roditelje sa obećanjem da će škola biti ozbiljno rekonstruisana“, navela je Plavšić.

2 Responses to “Vesić đacima poželeo srećan početak nove školske godine”

  1. Mikica каже:

    Dete moje komsinice je zavrsilo u toj skoli svih osam razreda i predskolsko obrazovanje. Roditelji su jako zadovoljni strucnim timom,defektolozima i nastavnicima.Škola se nalazi kod Politike u Šafarikovoj.Enterijer skole jako lepo uredjen sa kabinetima ,ucionicama ,modernom senzornom sobom,velikim uredjenim skolskim dvoristem…Deca uce po inkluzivnom programu i upisuju se na kraju u zeljene srednje skole. Škola je stvarno za veliku pohvalu

    • Silvana Plavšić каже:

      Poštovana, iskreno hvala u ime kolektiva na divnim argumentima. Kao direktor izuzetno sam ponosna na predanosti i posvećenosti kolega. Stručnost i ogromna ljubav prema pozivu su karakteristika kolektiva. Ponosni smo na uspešne generacije kao i na divne roditelje koji su uvek bili deo tima na putu uspeha naših učenika. MALA ŠKOLA VELIKOG SRCA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana