Projekat ‘’Milion knjiga za Srbiju’’ za opremljenije biblioteke Studio B

KulturaKultura Pocetna 26. 04. 2017. 13:32:37

Cilj akcije ‘’Milion knjiga za Srbiju’’ koju organizuje udruženje Adligat, je da najmanje million knjiga bude poklonjeno bibliotekama u regionu. Do sada je, u saradnji sa mnogim institucijama a pre svega sa SANU, Udruženjem književnika Srbije i Narodnom bibliotekom poklonjeno oko pola miliona publikacija koje su otišle u više od tri stotine institucija.

 

Reči lete,  napisano ostaje,  znaju svi koji vole knjige. Mnoge školske i univerzitetske biblioteke, na žalost, ne mogu da se pohvale brojem knjiga koje imaju. Zato udruženje ‘’Adligat  u okviru projekta ‘’Milion knjiga za Srbiju’ uz podršku mnogobrojnih udruženja i pojedinaca  godinama poklanja raznu  literaturu biblotekama u zemlji i regionu.

U okviru  projekta   ‘’Milion knjiga za Srbiju’’ u Opštini Voždovac postavljena  je kutija za donaciju razne literature. Iz opštine Voždovac poručuju da imaju dobru saradnju sa Udruženjem Adligat i da su se rado odazvali  projektu jer je, kako kažu,  cilj da zajedno ulažu u  kulturu i obrazovanje.

Da bi projekat bio uspešan potrebna je  podrška  kako institucija , tako i gradjana.

Iz udruženja  Adligat u okviru kojeg je biblioteka Lazić poručuju da uglavnom raspolažu  velikim brojem kvalitetnih naučnih izdanja i pozivaju sve zainteresovane građane koji žele da poklone knjige ili biblioteke kojima su knjige neophodne, da se jave na sajt Udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti