,,Zvuci srca“na Čuburi Studio B

Objavljeno: 22.12.2021. 17:06 Izmenjeno: 22.12.2021. 17:06

Kafić ,,Zvuci srca“ jedan je od prvih u regionu koji otvara vrata osobama sa poteškoćama u razvoju, pruža im radno mesto i prijatan ambijent za rad

Da pronađu posao pomogla im je Humanitarna organizacija „Dečje srce” u okviru svog radnog centra, prostor za kafić obezbedio je Grad Beograd, a opremilo ga je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kafić Zvuci srca u Čuburskoj ulici broj 12 u Beogradu jedini je u Srbiji ali i regionu u kom su svi zaposleni mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju. Na prvi pogled, kafić kao i svaki drugi, osim što je atmosfera nekako toplija, gotovo kućna. A praznično prednovogidišnje druzenje zaposlenih sa našim javnim ličnostima organizovala je novinarka Aleksandra Simić.

U njemu služi malo drugačija pića, začinjena sa više srca i iskrenog osmeha najtoplije dobrodošlice.

Odmah do kafića „Zvuci srca“ radi i istoimena radionica, a glumica Anja Alač kaze da je oduševljena rukotvorinama koje ovi mladi ljudi prave.

U ovom jedinstvenom kafiću na Čuburi nema cenovnika ni fiskalnih računa. Za ono što u njemu popiju, gosti novac ostavljaju u kasice u obliku srca koje stoje na svakom stolu, onoliko koliko misle da treba. Teniski trener Bogdan Obradović napominje da jedini zakon koji je na snazi u ovom kaficu, zakon ljubavi.

Ovo je moj omiljeni kafić naglašava kantautorka Bilja Krstić i dodaje da je pre mesec dana odlučila da baš u njemu snimi novi spot.

Kada pomislite da oko vas ponekad manjka ljudskosti i empatije, uputite se ka kafiću Zvuci srca jer će te ovde uz šoljicu kafe, ljubav, osmeh i toplinu dobiti u izobilju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana