Zvezdaši i SOS Dečija sela Srbija za decu i porodicu studio b

Objavljeno: 05.10.2022. 09:51 Izmenjeno: 05.10.2022. 10:03

Pozivamo sve zvezdaše, i sve one koji žele da pomognu očuvanje porodice i doma punog ljubavi za decu, da se uključe u ovu humanu akciju.

Organizacija SOS Dečija sela Srbija i Fudbalski klub Crvena zvezda su u ponedelјak 03.10.2022. godine ozvaničili saradnju na osnovu koje će se određeni prihod od prodaje različitih artikala iz Red Star Šopa, donirati za podršku deci i porodicama, kojima je pomoć potrebna.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što započinjemo saradnju tokom „Dečije nedelje“. Sport fer plej, humanost i društvena solidarnost uvek treba da idu zajedno ruku pod ruku. Ovog puta su se poklopile i sa veoma važnim životnim vrednostima, a to su očuvanje porodice i podrška dece. Čvrsto verujem da nam se tu vizije preklapaju, naša budćnost leži u deci i očuvanju zdrave porodice. Donacije koje ćemo dobiti kroz ovu saradnju biće usmerene na podršku naših osam centara, koji rade sa porodicama koje se suočavaju sa određenim teškoćama zbog koji postoji rizik da deca budu izdvojena i smeštana u alternativnu brigu. Pomažemo im da prevaziđu krizu i da deca ostanu u bezbednom i podsticajnom okruženju, najboljem mestu za njih, a to je porodica.“ – rekla je Vesna Mraković, direktorka organizacije.

„Crvena Zvezda je društveno odgovorna i veoma smo angažovani u akcijama solidarnosti u poslednjih nekoliko godina. Ova misija je izuzetno važna jer je vezana za decu i porodice, a porodica je osnova svakog društva, dok su deca naša budućnost. Ako u to ne ulažemo i ako na to nismo najviše osetljivi i u tom smeru angažovani, onda se prespektiva društva dovodi u pitanje. Zbog toga se uključujemo u ovu humanu akciju koja počinje danas kad i „Dečija nedelja“ i nadamo se da će je svi zvezdaši podržati.“ – kazao je predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Saradnja će trajati do 30. juna 2023. godine, a FK Crvena zvezda će SOS Dečijem selu Srbija donirati  po 10 dinara od svakog prodatog priveska; 50 dinara od svake prodate kape, kačketa i šalova i po 100 dinara od svakog prodatog ovosezonskog dresa. Prikupljenim novce biće finansirani programi podrške deci u Beogradu, Nišu, Gadžinom Hanu, Kraljevu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Čačku, i Raškoj.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana