Zorana Mihajlović:Zloupotreba životne sredine u političke svrhe

Objavljeno: 03.01.2022. 15:09 Izmenjeno: 03.01.2022. 15:09

Potpredsedica vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović saopštila je, povodom ponovne blokade saobraćajnica u zemlji u organizaciji Saveza ekoloških organizacija Srbije, da je životna sredina još jednom zloupotrebljena u političke svrhe.

„Svima je jasno da ovaj protest nema nikakve veze sa ekološkim temama i da je životna sredina još jednom zloupotrebljena u političke svrhe“, navela je Miahjlovićeva u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Ona je istakla da „ne postoji nikakav ugovor između Vlade Srbije i bilo koje kompanije, pa ni Rio Tinta, o eksploataciji litijuma“.

„Svako insistiranje da se poništi nešto što ne postoji je ili plod neznanja ili namernog dovođenja u zabunu građana i građanki Srbije“, kaže Mihajlovićeva.

Upozorila je da današnja blokada može samo da naškodi građanima, jer je već jasno rečeno da neće biti nikakvih koraka u projektu Rio Tinto bez dogovora sa građanima kojih se taj projekat direktno tiče.

„Posebno kad znamo da nisu još završene ni sve studije. Uzbunjivanje građana iznošenjem neistina, blokiranje saobraćaja i postavljanje zahteva za koje se unapred zna da nemaju osnov u činjenicama pokazuje neodgovornost onih koji se time bave, kao i da razlozi za blokade nisu ekološki već čisto politički“, navela je Mihajlovićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana