Zlatne arene u rukama laureata Tanjug

Objavljeno: 17.07.2016. 09:52 Izmenjeno: 17.07.2016. 21:45

Uručenjem nagrada ovogodišnjim dobitnicima Zlatnih arena i projekcijom novog nastavka animiranog filma „Ledeno doba“ i blokbastera „Isterivači duhova 3“ „zvanično je zatvoren 63. Pulski filmski festival.

 

Iako je za uloge u filmovima „Petrijin venac“ i „Otac na službenom putu“ dobila po Zlatnu arenu, Mirjani Karanović uručena je sinoć ta nagrada prvi put kao rediteljki za film „Dobra žena“, u kategoriji Hrvatska manjinska koprodukcija.

„Ovo je nagrada za film i za ceo tim koji je radio sa mnom,“ izjavila je vidno srećna Mirjana Karanović.

Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodeljena je Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka u filmu „S one strane“ reditelja Zrinka Ogreste.

„Ovo je moja prva Zlatna arena, a ja sam star koliko i sam Pulski festival,“ rekao je Ristovski za Tanjug.

Njegova partnerka u filmu „S one strane“, glumica Ksenija Marinković, koja je ulogama u brojnim filmovima ove godine obeležila festival, dobila je svoju drugu Zlatnu arenu.

Ona je zahvalila žiriju na odluci i čestitala ekipi filma „S one strane“.

Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu dođeljuje se Teni Brankov Nemet za ulogu Nike u filmu „Trampolina“ rediteljke Katarine Zrinke Matijević.

Za šarmantnu interpretaciju simpatičnog pretvrtljivca, kako je žiri obrazložio Goran Navojac dobio je Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu.

Veliku Zlatnu arenu primio je producent Ivan Maloč za film „S one strane“ reditelja Zrinka Ogreste koji se ovim filmom upisao u istoriju Pulskog festivala sa tri Zlatne arena za najbolji film (1995. za film „Isprani“ i 2003. za film „Tu“).

Ogresti je uručena i Nagrada hrvatskih filmskih kritičara.

Posebnim aplauzom, prisutni u Areni pozdravili su svog sugrađanina Vedrana Živolića, dobitnika Zlatne arene za ulogu Lazara u istoimenom filmu Svetozara Ristovskog, u selekciji Hrvatske manjinske koprodukcije.

Živolić je u ime ekipe filma „Lazar“ primio i Nagradu publiku i tom priliko zahvalio se gledaocima.

Pulski amfiteatar bio je večeras ispunjen do poslednje mesta, a organizatori kažu da već počinju s pripremama za naredni 64. Pulski filmski festival.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana