Zemunski park krasi mozaik „Mali Princ na Gardošu” Beoinfo

Objavljeno: 24.09.2018. 13:53 Izmenjeno: 24.09.2018. 13:53

Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Zemuna Srbiji i u znak počasti srpsko-francuskom prijateljstvu koje je utemeljeno u Velikom ratu, opština Zemun, Udruženje „Dom kulture Zemun” i Turističko društvo Zemun su u okviru manifestacije „Dani evropske baštine” organizovali šetnju Gradskim parkom Zemun.

Posetioci ovog programa imali su priliku da uz pomoć turističkog vodiča saznaju nešto više o kulturno-istorijskim znamenitostima i stablima u parku, a zatim su prisustvovali svečanom otvaranju likovne kompozicije – mozaika „Mali Princ na Gardošu”.

Udruženje je postavilo mozaik na zid koji razdvaja Kliničko-bolnički centar Zemun od gradskog parka sa željom da se svako ko zastane obraduje ovom likovnom delu, ali i da pacijentima koji se u blizini leče pošalje dobru vibraciju. Tema mozaika je urađena po motivima savremene bajke za decu „Mali Princ”.

Autor idejnog rešenja mozaika je akademski slikar Srđan Arsić, a mozaik koji zauzima prostor od 6,3 kvadratna metra su pravili članovi Udruženja „Dom kulture Zemun”.

U umetničkom delu programa priređen je meditativni performans „Mozaik života” holističke umetnice Maje Pakić, uz muzičku podršku benda Udruženja „Doma kulture Zemun”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana