Zdravstvene ustanove u Beogradu bogatije za 10 novih vozila Tanjug,Studio B

Objavljeno: 02.02.2018. 12:18 Izmenjeno: 03.02.2018. 12:17

Zdravstvene ustanove u Beogradu bogatije su za 10 novih vozila, od toga osam putničkih, dva kombi vozila i dva automobila za prevoz osoba na dijalizu, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

foto Beoinfo

Hitna pomoć dobila je devet vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, dok je jedno vozilo dobio Dom zdravlja u Lazarevcu. Primopredaji osam putničkih i dva kombi vozila u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć danas je prisustvovao gradonačelnik Siniša Mali, koji je poručio da grad nastavlja da obnavlja vozni park Hitne pomoći i da ulaže u sve zdravstvene objekte.

Kako je rekao, za tri i po godine nabavljeno je 86 vozila, a ove će biti nabavljeno još 24. Od tih 86 vozila, 30 je nabavljeno za Zavod za biocide, za zaprašivanje komaraca. „Već dve godine nemamo problem sa komarcima tokom leta. Ostalo su saniteti, kombi i putnička vozila za domove zdravlja i Hitnu pomoć jer želimo da primarna zdravstvena zaštita i Hitna pomoć budu dobro opremljene „, rekao je Mali.

On je istakao da zaposleni u Hitnoj pomoći rade veoma težak posao. „Niko ne želi da vidi Hitnu pomoć, ali zlu ne trebalo, kada dođu da budu efikasni, da imaju nova vozila, uniforme… Mi ćemo nastaviti da ulažemo u sve zdravstvene objekte na teritoriji grada „, rekao je Mali.

Podsetio je da će do kraja godine biti otvoren Dom zdravlja u Surčinu, sa novom opremom, da su prošle godine otvoreni domovi zdravla na Labudovom brdu, u Malom Mokrom Lugu, Jajincima, a da ove godine počinje izgradnja Doma zdravlja u Borči, uz proširenje Doma zdravlja u Obrenovcu… „Želimo da u svim delovima grada postoji savremena ambulanta, da građani ne moraju da putuju daleko da bi dobili prvu pomoć i obavili pregled „, naznačio je Mali. On je zahvalio svima koji su se, kaže, borili za to da grad u prethodne tri i po godine uštedi dovoljno novca kako bi se kupila nova vozila. „Sve ono što smo uštedeli, vraćamo građanima kroz ulaganje u vrtiće, škole, domove zdravlja, vozila Hitne pomoći… „, naveo je gradonačelnik.

Direktor Hitne pomoći Goran Čolaković zahvalio je nadležnima što prepoznaju težak rad ekipa te službe, ističući da će nova vozila znatno pomoći u prevozu pacijenta na dijalizu, koji svaki drugi dan moraju na terapiju i dodao da je porastao broj tih pacijenata u poslednje dve godine. „Prošle i ove godine ukupno smo dobili 15 vozila, koja i pacijentima daju mogućnost da lakše podnose bolest „, ukazao je on.

One Response to “Zdravstvene ustanove u Beogradu bogatije za 10 novih vozila”

  1. Irena каже:

    Vas najbolji reporter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana