Završeno osam kilometara novog cevovoda u Kaluđerici Beoinfo

Objavljeno: 11.07.2017. 14:06 Izmenjeno: 12.07.2017. 09:02

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je, u društvu predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragana Đorđevića, završne radove na izgradnji deonice cevovoda od Zučke kapije do Kaluđerice.

foto Beoinfo

Vesić je istakao da su u toku završni radovi na spajanju rezervoara u Kaluđerici sa regionalnim vodovodom Makiš–Mladenovac, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

– U proteklih nekoliko meseci završena su četiri kilometra vodovodne mreže, a pre toga je urađeno još toliko, što ukupno čini osam kilometara vodovoda od Zučke kapije do rezervoara u Kaluđerici. U ovaj posao, Direkcija je uložila 200 miliona dinara. To znači da ćemo obezbediti stabilno vodosnabdevanje za građane Kaluđerice, Leštana, Boleča, Vinče i Ritopeka – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, izgradnja regionalnog vodovoda je predviđena od Petlovog brda do rezervoara Rajkovac u Mladenovcu u dužini od 52 kilometra.

– Do sada je izgrađeno 27 kilometara, a u vodovod je uloženo 57 miliona evra, dok je preostalo da se uloži još 60. Direkcija za građevinsko zemljište ubrzano rešava imovinsko-pravne odnose na budućoj trasi, tako da svake godine radimo nove deonice. Sva naselja koja se nalaze na trasi vodovoda, zaključno sa Sopotom i Mladenovcem, dobijaju stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje – dodao je gradski menadžer.

Vesić je uputio apel građanima da racionalno troše vodu, koje ima dovoljno ukoliko se svi budu odgovorno ponašali. Na ovako velikim vrućinama, naveo je Vesić, moramo maksimalno racionalno da koristimo vodu i u tom slučaju biće je dovoljno.

– Grad Beograd ima dve fabrike vode, Makiš 1 i Makiš 2, što je dovoljna količina vode i za grad veći od Beograda. Naš problem je nedostatak vodovodne mreže,  a to je nešto na čemu radimo. Pre tri godine ponovo je pokrenut proces izgradnje regionalnog vodovoda i do 2021. godine čitav posao će biti završen – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović istakao je da u  ovom trenutku na teritoriji opštine radi 67 mehanizovanih ekipa, što ne pamte ni najstariji meštani.

– Tokom protekla dva meseca asfaltirano je oko 25 kilometara ulica,  a sređeno je i 30 kilometara atarskih puteva. Rešavamo vodosnabdevanje, škola u Begaljici se adaptira, dok će škola u Leštanima početi da se radi u oktobru. Želim da istaknem odličnu koordinaciju između naše opštine, Grada Beograda i javnih preduzeća – rekao je Simonović.

Direktor JKP ,,Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević potvrdio je da je u pitanju veoma važan projekat za stanovnike ovog dela Kaluđerice koji je uvek imao problema sa snabdevanjem vodom. Za narednu godinu, istakao je direktor „Vodovoda“, planiramo priključenje naselja Vinča, čime bismo omogućili vodosnabdevanje u punom kapacitetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana