Završena rekonstrukcija skvera na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog Beoinfo

Objavljeno: 31.05.2021. 12:56 Izmenjeno: 31.05.2021. 12:56

Radovi na rekonstrukciji skvera koji čine Njegoševa i Ulica Maksima Gorkog završeni su 18. maja, što je 18 dana pre utvrđenog roka, a trajali su 42 dana, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović

Rekonstrukcija je obuhvatala površinu od oko 1.100 kvadratnih metara, a rekonstruisani prostor prilagođen je potrebama pešaka tako što je oplemenjen novim uličnim mobilijarom. Postavljene su tri klupe za sedenje, mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere, takozvani reciklažni set. Zastor na kolovozu je urađen od sitne kamene kocke, na trotoarima su kamene ploče, a urađena je i nova LED rasveta – istakao je Luka Petrović.

On je precizirao da je izvođač radova grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja”, a pored njih u radovima su učestvovali JKP „Javno osvetljenje” i JKP „Beograd-put”. Predračunska vrednost svih radova je oko 25 miliona dinara.

– U sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora” preostalo je da se rekonstruišu sledeće lokacije: skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, čiji početak radova se očekuje 14. juna, ugao ulica Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace – naveo je Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana