Završena podela paketa za penzionere čija su primanja manja od 30.000 dinara   Beoinfo

Objavljeno: 22.04.2020. 16:04 Izmenjeno: 22.04.2020. 16:04

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je naglasila da je podela paketa završena i  da će svi penzioneri koji spaduju u ovu kategoriju stanovništva dobiti svoje pakete.

Beograd je grad u kome dominira populacija starijih osoba, a kako je upravo ta kategorija sugrađana bila najugroženija, Grad Beograd je u saradnji sa  Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i Privrednom komorom Srbije uspeo da organizuje i sprovede akciju dostave humanitarnih paketa za sve penzionere čija su primanja manja od 30.000 dinara i korisnicima novčane socijalne pomoći starijim od 65. godina, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

–Ovo je najveća akcija koju je Grad Beograd sproveo u ovo vreme izazova. Preko 170.000 paketa je dostavljeno na kućne adrese naših penzionera. Za jako kratko vreme uspeli smo da pribavimo sve namirnice, organizujemo volontere  i pomognemo najstarijim sugrađanima, s ciljem da ostanu u svojim domovima tokom epidemije virusa korona. Ovom prilikom obaveštavam sve penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara i korisnike  novčane socijalne pomoći starijim od 65. godina, da ukoliko nisu dobili paket, iz nekog razloga, ako nisu prijavljeni na toj adresi, ili nisu bili kod kuće, da se u narednih 7 dana  jave Beogradskom kol centru na broj telefona  0800 11 00 11 ( besplatan broj za pozive iz fiksne mreže Telekoma) ili 011/30 90 007 (za pozive iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije koji se tarifiraju prema važećem cenovniku operatera), kako bi ostavili svoje podatke, nakon toga će im volonteri Beogradskog kol centra dostaviti ovu pomoć – navela je Stanisavljević i dodala da nastoje da pruže sve što je u njihovoj mogućnostima onima kojima je to sada najpotrebnije, pre svih najstarijim i najugroženijim sugrađanima.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu zamolila je sve da i dalje ostanu kod svojih kuća, budu odgovorni i disciplinovani.

– Samo takvi i ujedinjeni možemo da prebrodimo ova teška vremena, a mi smo tu za vas – rekla je Stanisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana