Završen Seminar o srpskom jeziku, književnosti i kulturi StudioB

Objavljeno: 21.09.2016. 17:26 Izmenjeno: 21.09.2016. 17:26

Dodelom diploma, knjiga i druženjem završen je 46-ti seminar o srpskom jeziku, književnosti I kulturi koji organizuje Međunarodni slavistički centar na Filološkom fakultetu.

Seminar za strane studente- stipendiste koji srpski jezik uče na katedrama širom sveta održan je uz pomoć ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture.

Oko 50 studenata iz 17 zemalja pohađalo je jednomesečni seminar za slaviste koji se bave izučavanjem srpskog jezika, književnosti i kulture a koji se uspešno već decenijama održava u okrilju Međunarodnog slavističkog centra na Filološkom fakultetu. Na svakodnevnim  lektorskim  vežbama  i dodatnim časovima  konverzacije strani studenti, raspoređeni po lektorskim grupama,  usavršavali su   znanje srpskog jezika. Osim toga, organizovani su i kursevi za usavršavanje lektora kao i popularni kurs narodnih pesama i igara…

Ove godine naš jezik, književnost I kulturu izučavali su, između ostalih,  studenti iz Poljske , Bugarske, Rusije ali I Nemačke I Britanije. Neki su ovde prvi put dok je drugima Srbija poznata od ranije…

Na svetu ne postoji skup proučavalaca Srbistike od kojih, barem polovina, u nekom trenutku svog školovanja i stručnog usavršavanja  nije bila učesnik tog, u stručnim krugovoma veoma cenjenog  seminara.

Kada se pregleda niz imena stranih proučavalaca srbistike koji su pohađali seminar Međunarodnog slavističkog centra jasno je da se radi o čitavoj  savremenoj slavističkoj sceni.   To je dokaz višedecenijskog uspešnog rada i pokazatelj da se na taj način može sistematski i temeljno da gradi budućnost Srbistike u svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana