Zavetnici za poboljšanje kvaliteta turističkih usluga u BG StudioB; tanjug

Objavljeno: 12.02.2018. 17:28 Izmenjeno: 12.02.2018. 17:28

Kandidat za gradskog odbornika liste „Beograd ima snage – Zavetnici“, Katarina Komazec, poručila je da turistički potencijal Beograda od strane aktuelnih gradskih vlasti i odgovornih institucija nije dovoljno prepoznat i da su u nadležnim institucijama retki ljudi od iskustva i znanja.

Ona je na predizbornom skupu na Voždovcu naglasila da se moraju stvoriti uslovi za bolje poslovanje incoming agencija, jer je taj segment na poražavajuće niskom nivou.

Komazec je poručila da evropski gradovi žive od turizma i da je udeo od turizma u BDP evropskih zemalja neuporedivo veći nego što je to slučaj kod nas.

„Da bismo takvo stanje promenili na bolje, neophodno je ulagati u infrastrukturu, izgradnju novih kapaciteta, rekonstrukciju i modernizaciju postojećih objekata, ali pre svega uticati na podizanje svesti o poboljšanju kvaliteta usluga i edukaciju stručnog kadra“, rekla je kandidat na listi Zavetnika.

Komazec je napomenula da u turističku ponudu Beograda treba uvrstiti i mesta na periferiji grada poput Avale ili npr. Ovče, u kojoj se nalazi jedan od izvora slane termalne vode koji je danas potpuno zapušten.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana