Zaustavljeni planovi za gradnju na Novom Beogradu Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 08.05.2017. 18:21 Izmenjeno: 08.05.2017. 18:21

Gradonačelnik Siniša Mali kaze da je zaustavio primenu plana detaljne regulacije kojim je predvidjeno da se u blokovima 70 A i 44 na zelenoj površini izgrade stambeni, saobraćajni i objekti javne namene, a protiv čega su proteklog vikenda gradjani protestovali.

Plan detaljne regulacije neće biti realizovan dok se ne postigne dogovor sa stanarima.

Predlozi gradjana su najvažniji, razgovorom cemo zajednički pronaći najbolje rešenje za sve, poručuje gradonačelnik Beograda.

On je podsetio da je za protekle tri godine na Novom Beogradu uređeno više od 20 zelenih površina, kao i ulazi u zgrade i prilazi za osobe sa invaliditetom.

“ U protekle tri godine pokazali smo da uvažavamo sugestije građana, pa mislim da ne postoji potreba za protestima. Sve što bi trebalo da urade jeste da nas obaveste o problemima koje imaju. Ovaj plan se neće primenjivati dok se ne pokrene dijalog sa ljudima koji žive u tom delu Novog Beograda. Očekujem da zajedničkim snagama dođemo do rešenja. Takođe, ne želim da građani budu izmanipulisani od ljudi koji žele političke poene. Svaki problem možemo da rešimo, baš kao što je slučaj bio i do sada. Siguran sam da ćemo pronaći rešenje i da će građani biti zadovoljni „, naveo je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana