Zaplovi Srbijom

Objavljeno: 01.09.2023. 09:47 Izmenjeno: 04.09.2023. 14:13

U okviru projekta “Zaplovi Srbijom“, svečano je otvoreno pristanište za međunarodne putničke brodove u Zemunu i posle 150 godina usidren je prvi veliki kruzer iz Nemačke.

Ovo je jedno od devet pristaništa u Srbiji, a drugo u Beogradu, koje će nam omogućiti da više brodova dolazi u glavni grad i našu zemlju.

Uz tradicionalnu dobrodošlicu sa prigodnim posluženjem i zemunskim suvenirima turisti sa kruzera imali su priliku da uživaju u nastupu KUD “Jana“, a putnike je dočekao predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima. On je obišao kruzer i pozvao privrednike i turiste da dodju u Zemun i da u njemu provedu neko vreme, jer, kao je istakao, Zemun ima dušu varoši.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović ističe da je kompletno pristanište projektovano i izgradjeno od strane domaćih firmi. Ovo je deveto medjunarodno pristanište u Srbiji, navodi Perović, a sedmo na Dunavu.

Lokacija na kojoj je izgradjeno pristanište za medjunarodne putničke brodove do 130 metara dužine je kod Stare kapetanije, na mestu gde se nekada nalazio pristan i sastoji se od mosta dužine 54,5 metara koji vezuje kopno i četiri pontona sa 21 šipom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana