Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja na Zadušnice Beoinfo

Objavljeno: 09.02.2018. 10:49 Izmenjeno: 09.02.2018. 10:49

JKP „Pogrebne usluge” apeluju na građane da na Zadušnice, 10. februara,  za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz, jer na svim grobljima sutra neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova. 

crkva

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 10. februara. Narednog dana, u nedelju, 11.februara, biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna  minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7 do 17 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice, posetiocima će na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

Iz „Pogrebnih usluga” apeluju na posetioce da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, jer su tokom redovne kontrole stručne ekipe preduzeća utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali  i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skreću pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Ukoliko uoče opasnost od pada spomenika da o tome obaveste Upravu groblja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana