Opštini Zemun dodeljena sredstva za unapređenje energetske efikasnosti

Objavljeno: 17.06.2019. 14:10 Izmenjeno: 17.06.2019. 16:15

U Palati Srbija potpisan ugovor o finansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti, u vezi rekonstrukcije termotehničkih instalacija prizemlja objekta u Kosovskoj ulici u opštini Zemun.

Ugovor su potpisali ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik GO Zemun Dejan Matić.

Gradska opština Zemun je ova bespovratna sredstva u iznosu od 12 miliona dinara dobila konkurišući na javnom pozivu za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2019. godini u jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama, saopšteno je iz opštine.

Ministar Antić je na svečanosti potpisivanja ugovora posebno pohvalio kvalitet projekta GO Zemun, kao i činjenicu da je po prvi put jedna gradska opština po ovom pozivu dobila sredstva, čija je ukupna raspoloživa vrednost 325 miliona dinara.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić naglasio je da je ovaj projekat važan za sve građane Zemuna, budući da se u okviru objekta u Kosovskoj ulici nalaze multimedijalni prostor Kancelarije za mlade GO Zemun, galerija i konferencijska sala sa pratećom opremom, te da ova lokacija predstavlja okosnicu društvenog života Zemun sa različitim programima.

Krajem 2013. godine, Vlada RS usvojila je Odluku o otvaranju Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti Republike Srbije. Fond je počeo sa radom 2014. godine. Do sada su sprovedena četiri javna poziva za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u jedinicama lokalnih samouprava i sklopljena su 53 ugovora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana