Za najstarije Beograđane još veća pomoć i podrška Studio B, foto Beoinfo

Objavljeno: 04.01.2018. 18:35 Izmenjeno: 04.01.2018. 18:35

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetili su Klub starih“Dr Mihailo Stupar“ na Novom Beogradu i čestitali Novu godinu svim korisnicima ove ustanove.

Uz čestitke iskazana je i zahvalnost za sve što su učinili za ovo društvo, kao i obaveza da se neprestano vodi briga o poboljšanju uslova u kojima provode penzionerske dane. Jedan od načina je i osnivanje sve većeg broja klubova koji nude raznovrsne aktivnosti najstarijim sugrađanima.

Antić i Nikodijević najavili su još veću podršku penzionerima u budućem periodu.

Antić je naglasio da su najstariji sugrađani podneli najveću žrtvu reformi kroz koje društvo prolazi, ali da sada 85 odsto penzionera u Srbiji ima veće penzije nego što su imali.

Pohvalio je aktivnosti koje vlasti u Beogradu sprovode kako bi pomogle najstarijim sugrađanima, a senior kartice izdvojio je kao jednu od najuspešnijih.

Precizirao je da se u taj projekat do sada uključilo 175 kompanija.

„Nikada nećemo odustati od toga da stvaramo bolje uslove za najstarije. Do sada je otvoreno 29 ovakvih klubova, a planiramo još da ih otvorimo, kako bi iz meseca u mesec imali sve više sadržaja“, istakao je Nikodijević.

On je dodao da su se sada stekli uslovi za pomoć penzionerima, i poručio da i da u budućnosti neće izgubiti nijednu beneficiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana