Za još brže putovanje, uskoro sa istim „tagom“ kroz region tanjug

Objavljeno: 30.12.2022. 09:46 Izmenjeno: 30.12.2022. 10:07

„Ovaj servis je samo jedan od dokaza našeg opredeljenja da pojednostavimo procedure u saobraćaju i da kretanje ljudi, roba i usluga učinimo bržim i efikasnijim“, poručio je Vesić gostujući na TV Hepiju, a saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na portalu Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ od danas je dostupan veb servis za elektronsku naplatu putarine – još jedan korak u modernizaciji usluga radi omogućavanja bržeg i lakšeg kretanja ljudi u regionu, rekao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure. U prvoj fazi, servis će funkcionisati za fizička lica na teritoriji Srbije, a u narednoj, na osnovu dosadašnjih pregovora, očekuje se pristupanje zemalja regiona, prvenstveno zemalja koje učestvuju u projektu „Otvoreni Balkan“. To će omogućiti svim korisnicima da sa istim „tag“ uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu. „Ovaj servis je samo jedan od dokaza našeg opredeljenja da pojednostavimo procedure u saobraćaju i da kretanje ljudi, roba i usluga učinimo bržim i efikasnijim“, poručio je Vesić gostujući na TV Hepiju, a saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je Tanjugu da će vožnja „Pan vozom“, koji će od 4. januara ponovo voziti na direktnoj liniji između Beograda i Pančeva, biti besplatna do Božića. Posle 12 godina ponovo se uspostavlja „Pan voz“ između Beograda i Pančeva. Vesić je rekao da je i dok je obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Beograda pokušavao da pronađe način kako da se BG voz produži do Pančeva, što nije bilo moguće, jer BG voz ide samo do Ovče, budući da svaka lokalna samouprava može da finansira voz samo na svojoj teritoriji. Cena vozne karte će biti oko 120 dinara. Ministar je dodao da će voz saobraćati od Pančeva do samog Dunavskog koloseka, na 300 metara od Pančevačkog mosta, šest puta dnevno, odnosno tri puta u jutarnjem i tri puta u popodnevnom „špicu“. Takođe, napomenuo je da će od leta biti više polazaka, jer će „Srbija voz“ dobiti nove garniture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana