Vulin:Bezbednost našeg neba je zagarantovana Tanjug

Objavljeno: 06.04.2018. 16:38 Izmenjeno: 07.04.2018. 11:25

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas, povodom vaskršnjih praznika, dežurne jedinice VOJIN u okolini Beograda.Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će vojni helikopteri iz Rusije stići u Srbiju krajem ove ili početkom sledeće godine.

 

Obilasku su prisustvovali i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Predrag Ðorđević.

Prema rečima ministra Vulina, Vojska Srbije i danas u potpunosti kontroliše čitavu našu teritoriju i u potpunosti garantuje bezbednost našeg neba i prostora.

„Vojska Srbije i ovim pokazuje da građani Srbije uvek mogu da se oslone na nju i da je u stanju da sačuva naš način života, naš mir i bezbednost svakog našeg građanina. Bez snažne, dobro organizovane, obučene i jake Vojske Srbije nema uspešne Srbije“, rekao je ministar Vulin.

On je poručio da će Vojska Srbije nastaviti da se oprema i unapređuje i učiniće sve da razvije sve svoje kapacitete.

„Kada to kažem ne mislim samo na avione, helikoptere, već na sva ona sredstva koja su nam potrebna da naša vojska prepoznaje cilj, neutrališe cilj i sve ono što je potrebno da naša vojska funkcioniše u skladu sa tehnološkim napretkom i u svom okruženju“, istakao je ministar odbrane.

Pukovnik Ðorđević informisao je ministra odbrane o zadacima jedinica VOJIN i bataljonskog centra VOJIN. On je naglasio da jedinice vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja rade 365 dana po 24 časa u godini i da su neprekidno angažovane na kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana