Vulin: Zašto MSP Crne Gore prezire svoje građane? Tanjug

Objavljeno: 20.09.2020. 12:12 Izmenjeno: 20.09.2020. 18:18

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio je kao neistinite tvrdnje crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova o njegovom navodnom mešanju u unutrašnje stvari te zemlje i upitao zašto to ministarstvo prezire svoje građane

„Kada sam došao u posetu porodici i plemenicima ubijenog Pavla Bulatovića imao sam srpsku zastavu na reveru, što za bivše Srbe deluje kao mešanje, da sam bio politički korektan trebalo je zastavu „velike Albanije“ da stavim ili makar Raminu sliku. Da sam se tako označio bio bih drag gost“, naveo je Vulin komentarišući napade crnogorskog MSP da se mešao u unutrašnja pitanja Crne Gore.

On dodaje i da su u njegovoj pratnji bila i dva pukovnika, koja su na grob ubijenog ministra odbrane trebalo da dođu u uniformi, ali im nije dozvoljeno.

„Njima, ne meni, ja Vas ništa nisam pitao“, napominje Vulin. On dodaje da su im možda zabranili da budu u uniformama zato što se pukovnici izjašnjavaju kao Srbi rođeni u Crnoj Gori, a to su dobro znali i porodice su im zbog toga „ljagali i prozivali“.

„A Vi gospodo bivši, nisam Vas ja pobedio već građani Crne Gore, zašto ih toliko prezirete da nećete da im priznate pravo na izbor i slobodnu volju? Nije se Vučić bavio Vama, da jeste Vaš poraz bi bio mnogo ubedljiviji. Niste Vi izgubili što vas je srušila Srbija već zato što ste bili protiv Srba u Crnoj Gori. Nije vas srušila srpska crkva već vas je oborila bruka što ste od nevladine organizacije Miraša Dedeića hteli da pravite crkvu“, ukazao je Vulin u saopštenju.

On kaze da su međutim spremni da pišu i lepša pisma i da se u redovima pobednika uvek nađe mesta za one koji promene stranu, a , kako dodaje, ko promeni naciju može i partiju.

„Boli samo prvi put, posle je lako. Pitajte Mila, ako ga sretnete u šumi“, poručio je Vulin, saopštilo je resorno ministarstvo.

Crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova sinoć je oštro u ironičnom tonu kritikovalo izjave šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića kao i ministra Vulina, zbog navodnog mešanja u unutrašnja pitanja te zemlje.

U saopštenju pored ostalog tvrde da je Vulin pokušao da kao civilni političar, uđe na teritoriju Crne Gore u uniformi, a kada mu to nije uspelo, stigla je izjava da se u njegovoj pratnji nalaze „srpski generali i srpski pukovnici“, koji će uvek „doći da budu sa svojim narodom!“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana