Vulin: Vučić neće uvesti Srbiju u NATO,to je želja Jeremića Tanjug

Objavljeno: 24.10.2019. 15:50 Izmenjeno: 24.10.2019. 15:50

Dok je Aleksandar Vučić vrhovnih komandant Vojske Srbije i predsednik Srbije, Srbija neće biti član NATO, a da se pita Vuk Jeremić, odavno bismo bili članica Alijanse, rekao je  ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Predsednik Vučić je prvi srpski državnik koji je imao hrabrosti da javno i glasno kaže da je NATO izvršio agresiju na Srbiju, a kada je Vuk Jeremić vladao Srbijom, bombardovanje se zvalo NATO akcija, kampanja, intervencija, naveo je Vulin u izjavi za javnost.

Komentarišući izjavu Jeremića da Vučićevo razgraničenje sa KiM vodi ka članstvu Srbije u NATO, Vulin je istakao da je Vučić vrhovni komandant vojske koja je u svoju strategiju po prvi put zvanično i neopozivo uvela opredeljenje za vojnu neutralnost.

„Vojska čiji je vrhovni komandant Aleksandar Vučić se naoružala i opremila da bi čuvala vojno neutralnu zemlju, a u Jeremićevo vreme se razoružavala, zabranjivala ratne nazive, uvodila i brisala oficirske činove, usvajala tuđa pravila samo da bi bila vojska spremna za članstvo u NATO paktu“, naveo je Vulin.

Naglasio je da, dok je Aleksandar Vučić vrhovnih komandant Vojske Srbije i predsednik Srbije, Srbija neće biti član NATO .

„Rekao sam to i ministrima Šojguu, Vei Fengheu, Ravkovu, Parliju, Doskocilu, Kunaseku, Benku, Metnaru, Angelidesu, Panagiatopulosu, Karakačanovu, Kamenosu, Apostolakisu, Fiforu, Akaru i NATO generalima Piču, Pavelu, Bruksu, Gracijaniju, Herisu, Voltersu, Stajversu, Bartmanu, Fogu, Portolanu, Dadariju, i svaki od njih mi je rekao da zna da Vučić neće uvesti Srbiju u NATO i da takvu odluku ceni i poštuje“, naveo je ministar odbrane.

Da se Jeremić pita, zaključio je Vuln, odavno bismo bili članica NATO pakta, ali Vučić je, ističe, prevelika prepreka za Jeremićevu želju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 13°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana