Vulin: Vojno zdravstvo, dobro lice naše vojske Tanjug

Objavljeno: 24.02.2018. 14:09 Izmenjeno: 24.02.2018. 14:09

Akcija besplatnih lekarskih pregleda za sve građane nastavljena je danas u Vojnomedicinskom centru Cerak gde je više od 280 građana zakazalo i obavilo specijalističke lekarske preglede.

Nakon obilaska, ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da je vojno zdravstvo naš način da pokažemo civilstvu koliko je dobro i koliko je vredno ulagati u vojsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Vojska Srbije je tu za svoje građane. U okviru akcija besplatnih pregleda u vojnom zdravstvu, pregledano je preko 3.000 naših pacijenata i zaista sa ponosom mogu da kažem da imamo veliko zadovoljstvo i da to govori koliko se vojno zdravstvo ceni i koliko se veruje vojnom lekaru i koliko se veruje u sve ono što Vojska radi“, rekao je Vulin.

On je naveo i da je ove godine za nabavku lekova, za nabavku medicinske opreme, predviđeno oko dve milijarde dinara.

Najavio je da će biti nađena i budžetska sredstva da se izvrši i daleko temeljnija rekonstrukcija centara, kupi nova opremu i primi veći broj zdravstvenih radnika.

„Sve ono što što nam nedostaje u vojnom zdravstvu mora da bude obezbeđeno, jer, vojno zdravstvo se ne brine samo o 114.000 naših korisnika i 40.000 naših korisnika u Beogradu, već se brine i oko 300.000 civila koji su pregledani kroz naš sistem, o 20.000 civila koji se nalaze i u našim bolnicama. Dakle, vojno zdravstvo je naš način da pokažemo koliko smo organizovani, koliko vredimo svojoj zemlji, i koliko možemo da pomognemo čitavom našem stanovništvu i celoj našoj zemlji“, rekao je Vulin.

On je, takođe, naglasio da je vojno zdravstvo dobar način da pokažemo jedno organizovano, dobro lice, lice naše vojske koje građani, uostalom, toliko vole i toliko iskreno cene.

Lekar specijalista opšte medicine dr Biljana Rabrenović zahvalila je Vulinu za inicijativu za organizovanje besplatnih lekarskih pregleda i promociju vojnog zdravstva.

„Ovo je četvrta akcija besplatnih pregleda pod pokroviteljstvom Centra vojnomedicinskih ustanova. Izuzetno smo ponosni velikim odzivom i zadovoljstvom građanstva dobijenim uslugama“, rekla je dr Rabrenović naglasivši da su u toku današnjeg dana građanima bili dostupni lekari devet specijalnosti i laboratorija.

Među građanima Beograda koji su iskoristili današnju akciju besplatnih pregleda u VMC Cerak bila je i doktorka u penziji Marija Plečeš, koja ovu akciju ocenjuje kao sjajnu inicijativu sistema odbrane.

„Nigde ne čekate, sve možete uraditi na jednom mestu i to vrlo brzo. Svi su ljubazni i perfektno organizovani. Ja sam bila kod interniste, koji me je uputio na ultra-zvuk štitne žlezde““, rekla je ona, naglasivši da će one preglede koje bi u civilnom sektoru čekala mesecima uraditi danas za dva sata.

U vreme kada je i zakazana, u ordinaciju kod neurologa ulazi i Ljilja Paovica.

Današnjem obilasku VMC Cerak prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnik Uprave logistike Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković i načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić.

Ministarstvo odbrane krajem prošle i početkom ove godine u više navrata otvorilo je vrata svojih zdravstvenih centara u Beogradu, Novom sadu, Nišu, Kraljevu, Vranju i Bačkoj Topoli tokom kojih su vojni lekari-specijalisti pregledali više od 3.000 građana Srbije pružajući im vrhunske zdravstvene usluge.

Akcija besplatnih pregleda građana i dalje nailazi na veliko interesovanje u svim gradovima u kojima je bila organizovana, najpre zbog profesionalnosti i kvaliteta rada zaposlenih u vojnim zdravstvenim centrima, a zatim i mogućnosti da se u jednom danu odrade pregledi na koje se neretko čeka i mesecima.

Sledeće nedelje će, povodom 2. marta, Dana Vojnomedicinske akademije, lekari klinika za kardiologiju, endokrinologiju, reumatologiju, kao i Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA besplatno pregledati građane svakog dana u vremenu od 14 do 19 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana