Vulin: Srbija nije i neće biti deo antiruske histerije tanjug

Objavljeno: 22.03.2022. 11:51 Izmenjeno: 23.03.2022. 11:09

On je naveo da bi civilizacija koja bi uklonila ruske pisce, naučnike, borce za slobodu, koja bi se odrekla svega što je ruski narod dao svetu, bila veoma siromašna civilizacija.

foto tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je  sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i istakao da je Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i postala deo antiruske histerije.

„Srbija nikada neće biti deo antiruske histerije u kojoj se otima imovina državljana Rusije i imovina Ruske Federacije, baš kao što neće zabranjivati ruske medije, niti će rusku decu izbacivati iz škola, a ruske pisce i naučnike brisati iz školskih udžbenika“, rekao je Vulin na sastanku, a saopštio MUP.

„Oni koji bi da izbrišu Dostojevskog nikada nisu pročitali da svet ne vredi koliko jedna dečja suza, zato i mogu da pozivaju na ubistvo ruske dece“, rekao je Vulin.

Ministar je istakao da je Srbija samostalna država koja sama bira prijatelje.

„Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić, samostalna je i nezavisna zemlja koja sama bira svoje prijatelje. Srbija nikada neće zaboraviti da je Ruska Federacija 2015. godine svojim vetom u Savetu bezbednosti, nakon dogovora dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, sprečila donošenje rezolucije po kojoj bi na sramotu i porugu istini, srpski narod bio proglašen prvim genocidnim narodom u istoriji sveta“, rekao je Vulin.

On je naveo i da policije Srbije i Rusije imaju izuzetnu saradnju, kao što veoma uspešno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sarađuje sa Ministarstvom za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa, kao i Rosgvardijom i svim drugim bezbednosnim strukturama na zajedničkom zadatku borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Izrazio je uverenje da će se saradnja dve države razvijati na obostranu korist i zahvalio se na doslednoj podršci Rusije kada je u pitanju borba za očuvanje celovitosti Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana