Vulin: Srbija neće biti parking za migrante Tanjug

Objavljeno: 10.11.2021. 13:33 Izmenjeno: 10.11.2021. 19:39

Pripadnici MUP-a , u okviru međunarodne akcije „Hotspot“, sproveli akciju, na teritorijama osam policijskih uprava u Srbiji u kojoj su izvršeni detaljni pretresi prihvatnih centara za migrante, kao i otvorenih i zatvorenih prostora na kojima borave migranti.

Akcija je sprovedena u cilju pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem, saopštio je MUP.

Pripadnici MUP-a iz policijskih uprava Beograd, Subotica, Sombor, Kikinda, Šabac, Kraljevo, Vranje i Novi Pazar uhapsili su sedam osoba zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja ljudi i pronašli 991 iregularnog migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, sa pomoćnikom direktora policije Draganom Vasiljevićem, pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, prisustvovao akciji sprovedenoj na teritoriji beogradske opštine Savski venac.

Vulin je rekao da je osam policijskih uprava u sadejstvu sa BIA i Komesarijatom za izbeglice, u okviru međunarodne akcije „Hotspot“, borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja ljudi, učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande, obuzdaju i privedu zakonu.

„Država Srbija neće biti parking za migrante. Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi“, rekao je Vulin.

Poručio je da će Srbija ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana