Vulin: Prvi skok padobranom Tanjug

Objavljeno: 20.05.2016. 15:58 Izmenjeno: 21.05.2016. 09:11

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji „Balkanski skok prijateljstva“, iskočio padobranom iz aviona.

Tu manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije.

Vulin je iskočio u tandemu sa instruktorom 63. padobranske brigade iz Cesne 182 sa 3.000 metara.

Drugim padobranom u tandemu skočila je majka palog borca Gorana Ostojića, 83-godišnja Jovanka Ostojić.

Vulin je naglasio da je ponosan što je imao čast da bude sa njom, kao što je ponosan što drugi put otvara tu manifestaciju i što je sa našim padobrancima.

„Skok, kao skok, meni je bilo zadovoljstvo, bilo mi je prijatno, ali ja sam danas imao čast da skačem sa majkom palog borca i kada gledam njenu hrabrost, sposobnost, da se tako nosi sa životom, da tako čuva uspomenu na svog sina, da na taj način svima nama pokaže kako treba živeti život i kako nositi uspomenu na najbolje koji nisu sa nama. Šta je meni drugo preostalo?“, rekao je ministar nakon što je dodirnuo zemlju.

Nakon doskoka prošao je standardnu inicijaciju te brigade, tako što ga je vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, inače aktivni padobranac, udario nogom u zadnjicu.

Majci palog borca Jovanki Ostojić godine nisu smetale da iskoči iz aviona sa 3.000 metara, a po doskoku rekla je da je to njen drugi skok, kao i da je zvanični rekorder Evrope, zbog visinskog stuba i svojih godina.

„Tako da mi je ovaj skok kao nešto poznato, međutim, visina je velika i mislim da mi je bila potrebna kaciga, malo sam zagluvela, inače sve drugo se lepo osećam. Nemojte da mislite da imam straha. Ni za tren jedan“, rekla je Ostojićeva.

Manifestacija se održava u Lisičjem Jarku, od 1994. godine i nastala je saradnjom grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

Ove godine događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“.

Manifestacija je ove godine okupila 130 padobranaca iz 14 zemalja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana