Vulin: Prihvatam grešku S. Makedonije i C. Gore, ali kako ne pogreše nikad na drugoj strani Tanjug

Objavljeno: 10.05.2020. 11:48 Izmenjeno: 10.05.2020. 20:18

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da prihvata greške Severne Makedonije i Crne Gore u vezi sa markicom i puštanjem pesme Marka Tompsona, ali i upitao kako je moguće da nikad ne pogreše na drugoj strani.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše markice koje je Severna Makedonija štampala sa slikom karte Nezavisne Države Hrvatske i to što su u Crnoj Gori puštane pesme Tompsona na Dan pobede, Vulin je rekao da su možda pre 75 godina pobeđene države i vojske koje su propagirale nacizam i fašizam, ali ne i fašistička ideologija.

“Iz Severne Makedonije su rekli da je u pitanju greška, evo ja hoću da im verujem, ali moram da pitam kako nikad ne pogreše na neku drugu stranu? Kako se nikad ne desi da objave neku drugu kartu? I crnogorska nacionalna televizija je rekla da je greška što su pustili Tompsonov spot, kako ne pogreše i puste pesmu “Oj, Srbijo, mila mati, rekao je Vulin.

Ističe i da smo na Dan pobede nad fašizmom imali prilike da vidimo da fašizam nije baš sasvim pobeđen.“Imali smo prilike da vidimo i ljotićevce ispred Narodne skupštine koji prebijaju narodne poslanike. To je fašizam, kada prebijate svoje neistomišljenike”, rekao je Vulin.

Upitan i za još jednu grešku koju je napravila Evropska unija jer je u jednoj od njenih publikacija Nikola Tesla predstavljen kao Hrvat, Vulin kaže da veruje da su oni pogrešili ne namerno.

“Pošli su od logične pretpostavke da je Tesla bio Srbin sigurno bi ga ubili. Pošto su sve članove njegove porodice koji su živeli na prostoru NDH hrvatske ustaše poklali, samo je on preživeo. Nadam se da su u EU shvatili grešku i da će je ispraviti”, rekao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana