Vulin obišao VMA nakon požara Tanjug

Objavljeno: 26.01.2018. 08:10 Izmenjeno: 26.01.2018. 12:11

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je sa saradnicima VMA, nakon požara koji je izbio na četvrtom spratu ove ustanove. Nakon obilaska, ministar je naglasio da je zahvaljujući brzoj intervenciji i zaposlenih na VMA i Ministarstva unutrašnjih poslova teže posledice požara su izbegnute i VMA će već nastaviti sa normalnim radom.

„Sve porodice naših pacijenata treba da budu mirne, svi pacijenti su zbrinuti, dobro se osećaju, o njima se brine i oni najnormalnije nastavljaju svoje lečenje. U ovom trenutku već se radi na saniranju štete. Želim posebno da zahvalim našim kadetima koji su se dobrovoljno javili, baš kao i svi zaposleni na VMA koji su došli, skupljaju vodu, popravljaju stvari, čine da stvari budu bolje i jednostavnije. Svi su dobro, svi su zbrinuti, sve će se nastaviti kao i do sada i šteta će brzo biti sanirana“, rekao je ministar Vulin i još jednom zahvalio svima koji su učestvovali u gašenju požara, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je požar izbio u delu VMA na kome nema pacijenata.

„Požar je brzo lokalizovan, kako našim vatrogasnim snagama tako i snagama Vatrogasne brigade Beograda. Trenutno se sada otklanjaju posledice u vidu vode, posledice gašenja, ali ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava.

Deo pacijenata je samo preseljen zbog dima koji je došao do dela stacionarnog lečenja i oni su posle sat i po vraćeni u svoje postelje jer je sve pod kontrolom. Nema nikakvih posledica po zdravlje pacijenata. VMA nastavlja s radom, samo će ovaj deo zahvaćen požarom biti privremeno isključen“, rekao je pukovnik Vukosavljević, navodi se u saopštenju MO.

Požar je izbio sinoć oko 19.30 časova na četvrtom spratu Vojnomedicinske akademije u delu Poliklinike VMA odnosno funkcionalne dijagnostike reumatologije i hematologije u kojima nema ležećih pacijenata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana