Vulin: Nasilje iz „Beton hale“ ne sme da se ponovi Tanjug

Objavljeno: 24.05.2021. 14:56 Izmenjeno: 24.05.2021. 14:56

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da nasilje iz „Beton hale“ ne sme da se ponovi i najavio veće angažovanje i prisustvo pripadnika policije na ulicama glavnog grada, jer bezbednost građana mora da bude na najvišem mogućem nivou.

Vulin je to rekao na sastanku sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem, načelnikom Uprave policije za grad Beograd Veselinom Milićem, načelnikom Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslavom Cmolićem i ostalim rukovodiocima beogradske policije povodom subotnjeg nasilja huligana u „Beton hali“.

Naglasio je da je Beograd siguran grad i da svaki građanin mora da bude potpuno zaštićen, naveo je MUP u saopštenju.

„Događaji iz “Beton hale“ ne predstavljaju nikakav obračun navijača, već divljanje huligana koji su pomislili da mogu nesmetano i bez posledica da tuku ljude i razbijaju imovinu. Brzom i pravovremenom akcijom policije shvatili su da to nije moguće“, kazao je ministar.

Istaknuto je da će policija rasvetliti dešavanje u „Beton hali“ i da neće dozvoliti da nalogodavci i organizatori ostanu neotkriveni.

Ministar se založio i za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima, bez obzira gde se nasilje vrši.

Na sastanku su razmotreni i naredni koraci u borbi sa narko-dilerima i nasilnim grupama u Beogradu.

Ministar Vulin i svi učesnici sastanka visoko su ocenili brzinu i efikasnost svih angažovanih sastava policije i zahvalili se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju je pružio svim pripadnicima policije koji su učestvovali u akciji hapšenja huligana, kaže se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana