Najvažnije pripremiti posetu kineskog predsednika Tanjug

Objavljeno: 12.06.2016. 13:14 Izmenjeno: 13.06.2016. 09:44

Srbija je politički stabilna zemlja koja će formirati vladu kada joj politički najviše bude odgovaralo a sada je najvažnije da se dobro pripremi poseta kineskog predsednika, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin  je precizirao da će oči čitavog sveta biti uprte u Srbiju zbog posete kineskog predsednika i da zbog toga treba da se pokažemo u najboljem svetlu.

Govoreći o značaju te posete Vulin je rekao da je to od izuzetne važnosti jer govori o poštovanju Srbije, njenim kapacitetima i potencijalima.

„Veličina Srbije je jedan srednji kineski grad a vi u godinu dana imate i kineskog premijera i kineskog predsednika. To govori koliko Srbija u političkom smislu nadrasta svoju veličinu“, rekao je Vulin.

On je dodao da je veoma zadovoljan zbog te posete, kao što bi i čitava država trebalo da bude, dodajući da je to uspeh nacije.

Upitan kada će se obaviti konsultacije za sastav vlade u okviru pobedničke liste, Vulin je odgovorio da će partneri razgovarati, te da smatra da to ni ne treba da bude nešto zvanično.

„Zajedno smo izašli na izbore, delili odgovornost za upravljanje Srbijom u protekle dve godine, borili se za potpuno iste ciljeve…“, rekao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana