Vulin: Kompanija Leoni će zaposliti još 300 radnika Tanjug

Objavljeno: 11.05.2016. 13:14 Izmenjeno: 15.05.2016. 13:22

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je najavio da će kompanija Leoni, čije je pogone danas obišao u Prokuplju, uskoro zaposliti još 300 radnika.

Vulin je nakon obilaska te fabrike rekao novinarima da je Leoni 9. maja zatražio od Nacionalne službe za zapošljavanje da im obezbedi 300 novih radnika, a da će NSZ učiniti sve da ih pronađe.

„Nema bolje vesti nego kada neko otvara nova radna mesta“, rekao je Vulin.

On je istakao da je za aktivne mere zapošljavanje za ovu godinu izdvojeno 2,8 milijardi dinara i još 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

„U toku su konkursi, povećana su interesovanja kako poslodavaca tako i pojedinaca za program samozapošljavanja“, rekao je Vulin i dodao da to govori da se država okreće sebi, ali i preduzetništvu.

Govoreći o Leoniju koji na dve lokacije u Srbiji zapošljavanja oko 4.000 radnika, Vulin je istakao da je tu poslodavac prepoznao da mu sindikat nije protivnik već saveznik.

„Voleo bih da ovaj primer ne bude usamljen, jer posao sindikata je da štiti radnika, a menadžmentu treba zadovoljan radnik“, rekao je Vulin.

Predstavnik sindikata Nezavisnost Dragan Vesić rekao je novinarima da sindikat ima korektan socijalni dijalog sa poslodavcem, da su zaključena dva kolektivna ugovora i da su sve nejasnoće koje su postojale na početku rešene.

Dodao je da će se u narednom periodu razgovarati o povećanju cene rada.

Kako je novinarima rečeno u kompaniji, inspekcija rada koja je kontrolisala između ostalog i tu kompaniju nije utvrdila kršenje zakona kada je reč o pravima radnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana