Vulin: Kadeti Vojne akademije pokazuju izuzetne rezultate Tanjug

Objavljeno: 02.06.2020. 15:53 Izmenjeno: 02.06.2020. 15:53

Ministar Vulin je istakao  da kadeti završnih godina Vojne akademije nastavljaju sa posebnim oblicima nastave i pokazuju da je sve ono što su radili proteklih godina dalo rezultate.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je  sa načelnikom Vojne akademije general-majorom Bojanom Zrnićem kadete 141. i 142. klase Vojne akademije i slušaoce Kursa za rezervne oficire koji se nalaze na stacionarnom logorovanju i izvode gađanje iz pešadijskog naoružanja u Vojnom kompleksu “Krivul” kod Zaječara.

„Pripremaju se da vrlo brzo završe proces obrazovanja, da preuzmu svoje dužnosti i da ono za šta su se pripremali konačno počnu da rade, da preuzmu vojnike i preuzmu trupu. Mi vidimo da zajedno sa svojim profesorima daju zaista izuzetne rezultate“, naglasio je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, posao Ministarstva odbrane i države je da im se obezbedi odgovarajuća oprema i odgovarajući uslovi, ali i poboljša njihov materijalni položaj.

Prema rečima komandanta logorskog prostora u Vojnom kompleksu “Krivul” majora Željka Popovića, na logorovanju su kadeti četvrte godine Vojne akademije, koji su do nedavno bili na obuci na poligonu “Orešac”, kadeti treće godine Vojne akademije i slušaoci kursa za rezervne oficire.

Tokom logorovanja realizuju gađanja planirana programom posebnih oblika nastave.

„Do sada su uspešno realizovana sva gađanja sa ocenama vrlo dobar i odličan. U saradnji sa 72. brigadom za specijalne operacije, uspešno je realizovan prikaz i obuka sa savremenim naoružanjem i opremom, a kadeti i slušaoci su imali priliku da gađaju iz automatske puške FN Skar“, rekao je major Popović, poručivši da je izuzetno zadovoljan radom i rezultatima koji su postigli kadeti i slušaoci za rezervne oficire, i istakli se velikom motivisanošću za usvajanje novih znanja.

Kadet četvrte godine Vojne akademije Marko Obućina ističe da ih nakon logorovanja u Vojnom kompleksu „Krivul“ očekuje logorovanje na Pasuljanskim livadama.

„Usmereni smo na jedan cilj – da ovo završimo, da dobijemo prve komandirske dužnosti i da se svim srcem damo u dalji posao“, rekao je kadet Obućina.

Kadet Miljana Vukašinović koja je takođe na završnoj godini Vojne akademije reka je da logorovanje protiče u duhu zajedništva, koje naročito dolazi do izražaja za kadete četvrte godine, koje već od septembra očekuju početne oficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

“ U proteklom periodu na samostalnom automatizovanom strelištu „Krivul“ imali smo priliku da realizujemo gađanja automatskom puškom 5.56 mm M21 i poluautomatskom puškom 7.9 mm M76, oba sistema domaće proizvodnje. Kao novitet, imali smo obuku i gađanje sa jurišnom puškom FN Skar“, istakla je kadet Vukašinović dodajući da su njihova znanja i osposobljenost podignuti na viši nivo.

Među kadetima treće godine je i kadet Sara Lisinac, koja poručuje da je obuka veoma zanimljiva i da kadetima pruža mogućnost da vide sve ono o čemu su učili kroz nastavu na Vojnoj akademiji.

„Gradimo timski duh pomažući jedni drugima u podizanju logora, šatora, pravljenju kanala, kao i kroz različite obuke. Obaveze koje imamo ovde ne padaju nam teško, jer pomažemo jedni drugima. Zanimljivo je što ovde možemo da sagledamo kako ćemo mi jednog dana obučavati našu vojsku, kada postanemo oficiri. Zato je veoma bitno da prvo mi prođemo obuku“, navodi Lisinac.

I Milan Kuzmanović iz 137. klase slušalaca kursa za rezervne oficire ističe da su iskustvo i utisci sa logorovanja veoma pozitivni.

Obilasku je prisustvovao i načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana