Vulin: Iskrenost osude zločina meri se presudama zlocincima

Objavljeno: 25.08.2020. 15:47 Izmenjeno: 25.08.2020. 15:47

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je  da se na obeležavanju 25 godina ubistva srpskih civila u zaseoku Grubori kod Knina moglo čuti sve ali ne i izvinjenje i objašnjenje zašto je bilo potrebno četvrt veka da se zločin prizna

„Kada ubijete šest staraca to je šteta za Hrvatsku, kada proterate 250.000 Srba i ubijete 2.000 Srba, to je razlog za proslavu“, izjavio je Vulin komentarišući obraćanje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na komemoraciji srpskim civilma u Gruborima kod Knina ubijenim 1995. godine u zločinačkoj operaciji „Oluja“.

Iskrenost osude zločina, kako dodaje, ne meri se zakasnelim obilascima grobova već sudskim presudama ubicama koji su grobove iskopali.

Vulin je ocenio da je Hrvatska posle 25 godina priznala da je ubijanje šest nenaoružanih staraca zločin.

„Čuli smo i da je streljanje srpskih staraca u selu Grubori nanelo štetu Hrvatskoj, ali ne i da je akcija Oluja u kojoj su ih pobili, zločin“, rekao je Vulin.

„Svašta smo čuli, ali nismo čuli i reči izvinjenja, ni objašnjenja zašto je bilo potrebno 25 godina da se zločin u Gruborima prizna. Nismo čuli zašto se Srbima već 25 godina ne omogućava povratak i ni zašto su zločinici iz Grubora oslobođeni svake odgovornosti“, rekao je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana