Vulin: Istraga će pokazati da li je klan Veljka Belivuka planirao atentat na predsednika Srbije Tanjug

Objavljeno: 28.05.2021. 10:24 Izmenjeno: 29.05.2021. 09:43

Sagovornici Studija B ukazuju na važnost izjave ministra policije i navode da takva upozorenja uvek treba shvatiti ozbiljno

Istraga će pokazati da li je klan Veljka Belivuka planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naveo je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ali i ukazao da su pripadnici tog klana svakako bili sposobni da to urade jer su imali oružje, novac i ljude. Vulin je istakao da je među uhapšenima bio i jedan profesionalni snajperista, a da neki od njih imaju bogato ratno iskustvo.

Istragom je prikupljeno dosta novih saznanja o kriminalnom klanu Veljka Belivuka i nestalim osobama za koje se sumnja da su žrtve tog klana, kaže ministar policije Aleksandar Vulin, ali ističe da sada ne može da govori više o tome. Komentarišući navode da su pripadnici te kriminalne grupe hteli da ubiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vulin je rekao da će to istraga pokazati, ali da je, dok je odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi, predsednik Vučić veoma ugrožen.

Ministar Vulin nikada ne priča u prazno, ono što on kaže treba ozbiljno shvatiti, navodi penzionisani pukovnik KOS-a Ljuban Karan.

Postavlja se pitanje zašto postoji opasnost od mogućeg atentata na predsednika Republike, kaže politički analitičar Božidar Spasić.

Likvidacijom predsednika Vučića dobijate destabilizaciju čitavog Balkana, a u takvom prostoru narko-dileri najbolje prolaze, kažu naši sagovornici i zaključuju da mir na Balkanu postoji zato što se Srbija trudi da tako i bude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana